Margaret Michaels

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Margaret Michaels
Életrajzi adatok
Született1951 (73 éves)
Portsmouth
Pályafutása
Híres szerepeiJeanne O’Brien (Dallas)
Santana Andrade

Margaret Michaels IMDb-adatlapja
SablonWikidataSegítség

Margaret Michaels (Portsmouth, Virginia, 1949. május 1. –) amerikai színésznő. A Dallas című tévésorozatban egyetlen alkalommal Pamela Barnes Ewingot játszotta, és a karaktert ekkor láthattuk utoljára, 1988-ban. Két évvel később, 1990-ben négy epizód erejéig Pamela hasonmását, Jeanne O'Brien-t játszotta. Másik híres szerepe a Santa Barbara című szappanoperában általa alakított Santana Andrade volt.

Karrierje[szerkesztés]

1988-ban a Warner Bros. a Victoria Principal által alakított Pamela Barnes Ewing hasonmását kereste a Dallas sorozathoz, Victoria Principal távozása után. 1988 végén, Michaels a 12. évad nyitó epizódjában bukkant fel mint Pamela Ewing, aki akkor már túl volt a sok plasztikai műtéten, amelyeket a szörnyű autóbalesete miatt kellett rajta elvégezni. A karaktert itt írták ki véglegesen a sorozatból, többet nem láthattuk.

Két évvel később, a 13. évad közepe fele, a producerek ismét felkeresték Michaelst, hogy egy Pamela hasonmásként megjelenhessen a sorozatban. A karaktere Jeanne O’Brien lett. Erre azért volt szükség, mert így Bobby végleg elbúcsúzhatott a volt feleségétől, Pamelától, mielőtt elvette volna April Stevenst. Négy epizód után Michaels karakterét, Jeanne-t kiírták a sorozatból.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Margaret Michaels című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információ[szerkesztés]