Magyar Mérnök- és Építész-Egylet Közlönye

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Magyar Mérnök és Építész Egylet Közlönye szócikkből átirányítva)

A Magyar Mérnök- és Építész-Egylet Közlönye (1872-ig Magyar Mérnök-Egylet Közlönye) a Magyar Mérnök- és Építész-Egylet hivatalos folyóirataként a hazai műszaki tudományok első számú fórumának számított. Az egylet fennállásának ideje alatt, 1867-1944 között jelent meg.

A lap indulását az Egylet alapító ülésén határozták el, szerkesztőbizottságának tagjai Bugát Ferenc, Herrich Károly, Hieronymi Károly, Kruspér István, Nagy László és Szkalnitzky Antal lettek, a főszerkesztői posztot az Egylet titkára, Szily Kálmán töltötte be.

A lap fennállása alatt főszerkesztői voltak: Szily Kálmán, Neÿ Béla, Lipthay Sándor, Révész Sámuel, Ullmann Vilmos, Dobecky Sándor, Nendtwich Gusztáv, Cserháti Jenő, Edvi Illés Aladár és Feyér Gyula. Edvi Illés 1891-től 1917-ig, Feyér pedig 1917-től 1943-ig töltötte be a főszerkesztői pozíciót.

Források[szerkesztés]

  • Dr. Terplán Zénó – Németh Géza: A Magyar Mérnök-Egyesület Közlönye, a Magyar Mérnök- és Építész-Egylet Közlönye tartalomjegyzéke és névmutatója. Url: [1] (letöltés ideje: 2012. november 11.)
  • Magyar mérnök- és építész-egylet. Pallas Nagylexikon. Url: [2][Tiltott forrás?] (letöltés ideje: 2012. november 11.)