Macskaorgia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Macska orgia szócikkből átirányítva)
Macskaorgia
South Park
3. évad, 7. epizód
Eredeti címCat Orgy
ÍróTrey Parker[1]
RendezőTrey Parker[1]
Gyártási szám307
Első sugárzás1999. július 14.
Első sugárzás Magyarországon2001. október 13.
Kronológia
ElőzőSzexuális Zaklatás Panda
KövetkezőCsupaszon egy forró kádban
A South Park epizódjainak listája

A Macskaorgia (Cat Orgy) a South Park című animációs sorozat 38. része (a 3. évad 7. epizódja). Elsőként 1999. július 14-én sugározták az Egyesült Államokban.

Ez az első része a „meteoreső-trilógiának”, mely három azonos időben, de különböző helyszínen történő eseményt mesél el. A másik két rész a Csupaszon egy forró kádban és A vallás rabjai. Mindegyik epizód egy főszereplőre koncentrál, a Macskaorgia cselekményének középpontjában Eric Cartman áll.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A meteoreső éjszakáján Cartman anyja a többi South Park-i felnőttel együtt Mr. Mackey partijára hivatalos, ezért Shelleyt, Stan Marsh tizenéves nővérét kéri meg, hogy a mulatság alatt vigyázzon fiára. Shelley azonban durván bánik Cartmannel és meghívja a lakásba barátját, a huszonkét éves Skylert, aki – mint később kiderül – magával hívta együttesét. Cartman (a Vadiúj vadnyugat című film főhősének öltözve)[2] megpróbál a szobájából egy levelet eljuttatni anyjának a macskájával, Cicussal, melyben leírja a bébiszitter túlkapásait. A macska azonban tüzel, ezért elszökik otthonról, hogy kandúrt találjon. Egy túlsúlyos macskával történő sikertelen próbálkozás után összeakad egy csapat kandúrral, amelyeket magával hív Cartmanék lakásába, ahol azok hamarosan féktelen orgiába kezdenek.

Cartman lefotózza a csókolózni készülő Shelleyt és Skylert, de Shelleynek sikerül megszereznie a képet és büntetésből arra kényszeríti Cartmant, hogy Skyler bandájának próbáját hallgassa. A meteoreső alatt Skyler durván szakít Shelleyvel, mert az a nagy korkülönbség miatt nem hagyja magát elcsábítani. Cartman egy magnóval a teljes beszélgetést felveszi, hogy megzsarolja Shelleyt, de aztán megsajnálja és segít neki bosszút állni Skyleren, aki időközben már hazament. Cartman ellátogat hozzá és a magnó segítségével kicsalogatja lakásából, mialatt Shelley belopózik a házba és összetöri Skyler nagyrabecsült gitárját. Ezután Shelleyék hazatérnek és felfedezik a macskák orgiáját, amely teljesen feldúlta a lakást. Ekkor az ajtóban felbukkan a bőszült Skyler, de Cartman hamar harcképtelenné teszi – egy doboz macskamentát dob rá, ennek következtében a macskák megrohamozzák és a földre kényszerítik Skylert. Mrs. Cartman váratlanul hazatér s ekkor a nemrég tűzszünetet kötött Cartman és Shelley egymást kezdi okolni a felfordulásért – nagy szerencséjükre Cartman anyja annyira részeg, hogy egyből elalszik, így nem veszi észre, milyen állapotban van a lakás.

Megjegyzések[szerkesztés]

Több utalás történik a meteoreső-trilógia többi epizódjára; Az epizód cselekményével egyidejűleg minden felnőtt (és velük együtt Stan) Mr. Mackey meteoreső-partiján vesz részt, amíg Kyle Broflovski, Kenny McCormick és Kyle kisöccse, Ike Broflovski egy zsidó cserkésztáborban tartózkodik. A Csupaszon egy forró kádban című epizód egyik jelenetében egy ATF ügynök néz be Mr. Mackey házának ablakán és látja, amint Mrs. Cartman telefonon beszél valakivel (az epizódból kiderül, hogy a fiával).

Érdekesség, hogy az epizódban Cicus egyértelműen nőstény macska, a 12. évad Dekoltázs őrnagy című része szerint viszont kanmacska.

További utalás, hogy Cicus találkozik egy kövér macskával, aki egyértelműen Garfield paródiája.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Full cast and crew for "South Park" Cat Orgy (1999) (angol nyelven). Internet Movie Database. (Hozzáférés: 2009. november 27.)
  2. Gibron, Judge Bill: South Park: The Complete Third Season (angol nyelven). DVD Verdict. [2014. szeptember 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. november 27.)

További információk[szerkesztés]

Commons
Commons