MTV Tr3s

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
MTV Tr3s
Tr3́s TV Network 2010.svg
Adatok
Indult 2006. szeptember 25.
Tulajdonos MTV Network
Ország Egyesült Államok
Székhely Houston, Texas
Vétel
Műholdas vétel
Direct Tv 445.csatorna
Dish Network 872.csatorna
Hivatalos oldal

Az MTV Tr3s (ejtsd: MTV Tresz, a spanyol tres, ’három’ szóból; rövidítve: MTV3) az Amerikai Egyesült Államokban sugárzott angol nyelvű bikulturális televíziós kábelcsatorna, az MTV Networks tagja. Fő profilja a latin és az amerikai popzene egyesítése, a latin-amerikai kultúra terjesztése. Célközönsége a latin-amerikaiak, illetve az USA-ban élő spanyol ajkú népesség. A Tr3s életmód sorozatokat, slágerlistákat, híreket, dokumentumfilmeket is sugároz. A csatorna elsősorban a 12-34 éves korosztályt célozza meg, illetve tervben van hogy kétnyelvű műsort sugároz a latin, és nem latin-Amerikaiak felé.

A csatorna vezérigazgatója Jose Tillan

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az MTV Tr3s 2006. szeptemberben alakult az MTV en Español („MTV Spanyolul”) és a MÁS Música („Mégtöbb zene”) zenei csatornák egyesítésével; a sugárzás nyelvét angolra változtatták. Indítását hivatalosan a 2006-os Video Music Awardson Jennifer Lopez jelentette be. Első műsora a My TRL (Mi TRL) video-slágerlista volt.

[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A csatorna logójában az MTV logója, valamint a „tr3s” felirat szerepel sárga, piros és barna színű betűkkel. Érdekesség, hogy – a spanyol nyelv szimbolizálására – a logóban egy ékezet szerepel a hármason, amikor valójában a spanyol tres szót nem írják ékezettel.

History[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az MTV Español logója
A Más Música logója
Az MTV Tr3́s logója


MTV Español[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1998-ban az MTV Networks új kábeles csatornát indított el MTV S néven, majd 2001-ben az MTV elindította az MTV Español csatornát, ahol latin rock, és pop művészek videói láthatók.


Más Música[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A csatorna 1998-ban alakult, egy amerikai kábeles over the air szolgáltatás részeként működött. Elsősorban latin-amerikai zenei videók, közöttük salsa, cubia, regionális mexikói és kortárs spanyol művészek videóit mutatták be. A csatornát 2005 decemberében felvásárolta a Viacom csoport.


Tr3s[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A csatorna hivatalosan 2006. szeptemberében indult el, és ekkor vált elérhetővé az összes kábelhálózat számára, illetve műholdon is megkezte tejesztését. 2006. szeptember 25-én az MTV Español és Más Música összeolvadt, és Tr3s csatornaként működik tovább.


Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]