Lonely Day

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
System of a Down
Lonely Day
kislemez a(z) Hypnotize albumról
Megjelent2006
FormátumCD
Felvételek2005
StílusAlternatív metál
Nyelvangol
Hossz2:47
KiadóAmerican Recordings
ProducerRick Rubin
Helyezések
  • #37 Ausztrália
System of a Down-kronológia
"Hypnozize"
(2005)
"Lonely Day"
(2006)
"Kill Rock 'N Roll"
(2006)
SablonWikidataSegítség

A "Lonely Day" a System of a Down második kislemeze a 2005-ös Hypnotize albumról. A szám szövegét a gitáros Daron Malakian írta és ő is énekelte fel a dalt.

A dal egy melankolikus hangvételű ballada megspékelve a System of a Down egyik legkomplexebb gitárszólójával. Mindazonáltal több kritika bírálta a dalszöveget, elsősorban a benne szereplő "most loneliest" szószerkezet miatt. [1]

Daron a következőt mondta a "Lonely Day"-ről: "Egy csomó dalt írok, és rengeteg van, ami nem is illene System-hez, szóval el se viszem őket kipróbálni, és ezt sem akartam, […] valahogy sajnálom." Shavo Odadjian basszusgitáros így beszél erről: "Harapófogóval kellett belőle kihúzni. Elhozta és mi imádtuk, ő meg erre, hogy 'komolyan nem akarom, hogy ez lemezre kerüljön,' de … ez valami olyasmi, amit hallani kell."

A videóklipben a zenekar a turnébuszon pihen, miközben ami mellett elhaladnak, az lángokban áll; a tűz jelképezheti a magányosságot, ami a dal központi motívuma. Egy másik értelmezés szerint a lángok a bombázásokban kigyulladt iraki épületekre utalnak, úgy, hogy az élet a normális kerékvágásban halad, miközben a háttérben a város elpusztul. A klipben a Wish You Were Here Pink Floyd album borítójára tett utalás is megfigyelhető, amint két férfi kezet ráz a háttérben lángoló tűz előtt.

A "Lonely Day" videóklipje megtekinthető a Yahoo! Music-on és a zenekar hivatalos oldalán.

A számot a 2007-es Grammy-díjra jelölték a legjobb hard rock előadás kategóriában. [2] Archiválva 2009. november 8-i dátummal a Wayback Machine-ben

Számlisták[szerkesztés]

Lonely Day kislemez[szerkesztés]

  1. "Lonely Day"

Lonely Day kislemez "feljavított" változat[szerkesztés]

  1. "Lonely Day"
  2. "Shame" (Wu-Tang Clan feldolgozás RZA közreműködésével)
  3. "Snowblind" (Black Sabbath feldolgozás)
  4. "The Metro" (Berlin feldolgozás)
  5. "Marmalade"
  6. "Lonely Day" (videóklip)

Külső hivatkozások[szerkesztés]