Liquid Tension Experiment 2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Liquid Tension Experiment
Liquid Tension Experiment 2
nagylemez
Megjelent1999. június 15.
Felvételek1998. október 13.november 28., Millbrook Sound Studios
Stílusprogresszív metal, fúziós jazz
Nyelvangol
Hossz73:55
KiadóMagna Carta
ProducerLiquid Tension Experiment
Kritikák
Liquid Tension Experiment-kronológia
Liquid Tension Experiment
(1998)
Liquid Tension Experiment 2
(1999)
Spontaneous Combustion
(2007)
SablonWikidataSegítség

A Liquid Tension Experiment 2 az amerikai Liquid Tension Experiment második nagylemeze, mely 1999-ben jelent meg a Magna Carta jóvoltából. A korongon elődjéhez hasonlóan, ismét instrumentális progresszív metal és jazz hallható. A korong ismét pozitív fogadtatásra talált, melynek produceri munkálatait megintcsak a zenekar látta el.

Háttér[szerkesztés]

Az anyagon hallható dalokban Tony Levin szinte kizárólag Chapman Stick-en játszik, basszusgitár csak az Another Dimension egyes részleteiben hallható. Emellett Levin fretless basszusgitárt is használt, mégpedig a Biaxident című dalban. A felvételek közben John Petrucci több alkalommal is távol maradt a stúdiótól, hogy minél több időt tudjon tölteni feleségével és újszülött kislányukkal.[1] Távozásakor az együttes éppen a When the Water Breaks dalon dolgozott, így ebben a szerzeményben csecsemő sírás is hallható. Petrucci távolléte alatt Levin, Rudess és Portnoy tovább zenélt, többek között ekkor született meg a 2007-es Spontaneous Combustion album nagy része. A Chewbacca és a Liquid Dreams dalok már Petrucci visszatérése után születtek meg. A Hourglass egy gitár-billentyű kompozíció az első lemezen hallható State of Grace stílusában. A Biaxident című dal címe egy olyan gyógyszer után kapta a nevét, melyet Petrucci fejfájás ellen szedett a stúdiózás alatt. Az Acid Rain című dalban Petrucci 7 húros gitárt használt, érdekesség, hogy a negyedik perc után egy olyan gitártéma hallható, mely kísértetiesen hasonlít Al Di Meola Race With Devil On Spanish Highway című klasszikusára. A dalnak egy élő változata is meghallgatható a Dream Theater Live Scenes from New York című koncertlemezén, melyben Levin részeit John Myung hathúros basszusgitáron játssza.

Számlista[szerkesztés]

  Cím Hossz
1. Acid Rain 6:36
2. Biaxident 7:40
3. 914 4:01
4. Another Dimension 9:50
5. When the Water Breaks 16:58
6. Chewbacca 13:35
7. Liquid Dreams 10:48
8. Hourglass 4:25

Közreműködők[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Liquid Tension Experiment 2 című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Liquid Tension Experiment biográfia. (Hozzáférés: 2011. március 9.)