Limonádé (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Limonádé

Író
Rendező
Főszereplő
ZeneszerzőHrutka Róbert

Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Évadok1
Epizódok23
Gyártás
ProducerKapitány Iván
VágóKovács Zoltán
OperatőrB. Marton Frigyes
GyártóFilmservice
Sugárzás
Eredeti adó
Eredeti sugárzás kezdete2002. november 8.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Limonádé egy magyar szituációs komédia, az RTL Klub kereskedelmi csatorna saját gyártású sorozata. 2002. november 8-án mutatták be a sorozat első részét. Érdekesség, hogy nem sokkal azután indult, hogy a konkurens TV2 elkezdte adni az azonos műfajú, szintén egy italról elnevezett sorozatát (Tea).

A cím szimbolikus értelmű, egyrészt utalhat a sorozatbeli ruhabolt nevére, illetőleg a sorozat stílusára (limonádé: könnyed, szórakoztató filmalkotás).

A sorozatot Kapitány Iván neve fémjelzi, az ő nevéhez fűződik többek között az Üvegtigris c. magyar játékfilm is.

A vígjátéksorozatnak hat főszereplője van, akárcsak az amerikai sitcomokban, és itt is alákevert nevetést hallhatunk a poénosabb részeknél. Szintén jellemző, hogy a cselekmény többnyire egy, maximum 2-3 helyszínen játszódik, beépített műteremben, díszletek között. Külső helyszíni jelenetek csak elvétve fordulnak elő. Általában jelenetváltásoknál mindig mutatják azt a társasági helyet, vagy házat, ahol a szereplők a történet során megfordulnak, ezzel is azt jelezve, hogy a történet a valóságban játszódik.

A készítők hosszú távra tervezték a sorozatot. Eredetileg csütörtökönként adták, ám mivel nem hozta el a várt sikert, áttették szombatra, és a kora délutáni órákban vetítették. A Poén! csatorna is ismételte a sorozatot.

Sztori[szerkesztés]

A történet egy fiktív ruhaüzletben, a Limóban játszódik, ami a filmben az Euro Centerben található. A sorozat a ruhaboltban dolgozók mindennapi csetléseit-botlásait, valamint az érdekes összetételű és személyiségű vevőkörét mutatja be.

Főszereplők[szerkesztés]

Vendégszereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]