Lego Ninjago

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lego Ninjago
(Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu)
Lego Ninjago.jpg
Műfaj akciófilm-sorozat
vígjátéksorozat
fantasy sorozat
harcművészeti sorozat

Író(k) The Hageman Brothers
Rendező(k) Michael Hegner
Justin Murphy
Hang(ok) Vincent Tong
Michael Adamthwaite
Paul Dobson
Brent Miller
Kirby Morrow
Kelly Metzger
Mark Oliver
Brian Drummond
Michael Kopsa
Jillian Michaels
Ian James Corlett

Ország  Dánia
 Amerikai Egyesült Államok
Nyelv dán
angol
Évadok 4
Epizódok 44
Gyártás
Producer(ek) Erik Wilstrup
Részenkénti játékidő Bevezető évad:44 perc
További évadok:22 perc
Sugárzás
Eredeti adó Amerikai Egyesült Államok Cartoon Network
Eredeti sugárzás 2012. január 11. óta
Magyar adó Megamax
RTL Klub
YouTube
Cartoon Network
Státusz fut
Kronológia
Kapcsolódó műsor(ok) Lego: Hero Factory
További információk
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
TV.com-összefoglaló
PORT.hu-adatlap

A Lego Ninjago (eredeti cím: Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu) színes, dán-amerikai televíziós 3D-s számítógépes animációs sorozat, ami a hasonló című Lego játék alapján készült. Amerikában először 2012. január 11-én vetítették le. Magyarországon a pilot epizódokat leszinkronizálták, de nem vetítették le, a első évadot 2012. április 4-től az RTL Klub is vetítette a Jó reggelt, skacok! című műsorblokkjában, november 9-től pedig már a második évadot is adja. November 25-től a Megamax is vetíti. A 3. évadot, a Rebooted az RTL Klub 2014 októberétől vetíti. 2015. február 23-tól a Cartoon Network is adja. 2015. március 23-tól jön a 4. évad, amit a Cartoon Network fog sugározni országos premierként.

2013-tól az epizódok megtekinthetők a LEGO Magyarország hivatalos YouTube-csatornáján.

Az eredeti Ninjago szereplőivel a Rebooted-dal párhuzamos sorozat egy házilag készült műremek, mely a legújabb fejlesztés.

Cselekmény[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1. évad Az idő kezdetén az első Spinjitzu mester megteremtette a 4 aranyfegyvert,amik az elemeket uralják: tűz, villámlás, jég és föld. Sensei Wu, a Spinjitzu egyik mestere azt a 4 nindzsát keresi, akik uralni fogják az aranyfegyvereket. Már a negyediket kutatja, aki egy kovácsműhelyben dolgozik a húgával együtt. Megérkeznek az alvilág teremtményei a csontvázak, akik elrabolják Kai húgát, Nyát. Kai meg akarja menteni húgát, ezért Sensei wu-val tart. Megismerkedik a többi nindzsával, Zane-el, Cole-al és Jay-yel. Megszerzik a spinjizu négy aranyfegyverét.Megmenti Nyát, és sárkányokat is találtak. Legyőzik Lord Garmadont és száműzik egy sötét helyre.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jók[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Kai – A piros nindzsa, a tűz nindzsája, a csapat egyenrangú tagja. Nagyon erős az igazságérzete, mindennel felveszi a harcot ami nem törvényes, és bármilyen hidat eléget, ami az útjába kerül. Kai megszokta, hogy a saját útját járja, ezért nagyon nehezen szokta meg a csapatmunkát. Néha úgy kezd bele a dolgokba, hogy végiggondolná azokat, vagy megbeszélné csapattársaival.
 • Jay – A kék nindzsa, a villámlás nindzsája. Ami a szívén, az a száján. Gyors észjárása, vidám életszemlélete és kreatív megoldásai mindig kisegítik a csapatot a bajból. Ő sajátított el először a Spinjitsu művészetét, még ha csak pár másodperccel is. Néha kicsit túl nagy hangon dicsőíti önmagát. Bele van zúgva Nya-ba.
 • Zane – A fehér nindzsa, a jég nindzsája. Zane csendes, nagyon okos, és gyakran lát a jövőbe. Furcsa dolgai ellenére a többiek testvérükként szeretik, hiszen ahogy Wu Sensi is gyakran mondja: még a testvérek is lehetnek nagyon különbözőek . Zane-nek van egy sólyma, ami mindig elvezeti a csapatot ahhoz, amit éppen keresnek. Később kiderül, hogy a sólyom egy robot, sőt, Zane is egy robot, pontosabban egy Nindroid. Egy feltaláló készítette, de halála előtt kitörölte Zane emlékeit. Ennek ellenére a többiek továbbra szeretik.
 • Cole – A fekete nindzsa, a föld nindzsája. A nindzsa csapat vezetője, ő ébreszt önbizalmat a csapat többi tagjában, ő az a gyakorlatias fickó, aki megoldja a feladatot. Erős, szilárd és megbízható, mint egy nagy, nehéz szikla.
 • Wu Sensei – A nindzsák mestere. A megtestesült türelem, főleg mikor az ifjú nindzsákat oktatja. Türelmesnek is kell lennie, hogy megtalálja azokra a kérdésekre a választ, amik segíthetnek a békés Ninjago-ért való küzdelemben. Feladat, hogy a nindzsák képesek legyenek a következő csatán a legtöbbet kihozni magukból. Mindent megold, hogy hozzájusson a megérdemelt teájához. Cukorral.
 • Nya – Kai bátor húga. Nagyon elege van abból, hogy minden gonosszal csak a fiúk küzdenek meg, ezért ő is keményen edz. Később épített egy robotot, amivel képes az ellenséggel harcolni, és ő lett a rejtélyes Szamuráj.
 • Lloyd Montgomery Garmadon – Lord Garmadon egyetlen fia, aki mindent megtesz, hogy apjára hasonlítson, és átvegye egyszer apja helyét, ám ebben nem mindig jár sikerrel. Lloyd-ot kirúgták a Rosszfiúk Nevelőintézetéből, mert nem volt benne elég erkölcstelenség és olyan törekvés, hogy jövendő fő gonosz legyen belőle. Lloyd véletlenül kiszabadította a Hypnobra törzset, majd annak vezérét véletlenül meghipnotizálva a törzset uralma alá vett, és fosztogatásba kezdett.De aztán ezt Skales megelégelte, legyőzte a tábornokot és elzavarta Lloyd-ot. De Lloyd megszerezte a törzseket rejtő tekercset és elkezdte őket kiengedni. Először a Vámpirkobrákat, de annak vezére Skales barátja, így ők sem engedelmeskedtek nekik. Majd kiszabadította Pytor-t, de ő meg átverte, és megszerezte tőle a tekercset. Később átállt a jó oldalra, és kiderült, hogy ő a legendás Zöld Ninja, a legnagyobb Ninja, aki képes legyőzni Lord Garmadon-t. Azóta keményen edz, hogy be tudja teljesíteni a küldetését.
 • Misako - Lloyd anyja és Garmadon felesége. A Ninjago City múzeumban dolgozik.
 • Dareth Nagyszenszei- Egy ember aki nindzsának mondja magát, pedig valójában semmit sem csinál csak állat mozdulatokat utánoz. Mikor a nindzsák a sötét szigetre indulnak, Jay kinevezi barna nindzsának.
 • Cyrus Borg - Egy feltaláló, aki pont odaépítette felhőkarcolóját ahol a sötét úr meghalt, így hozta vissza az életbe.
 • PIXAL - Cyrus Borg női robotja.

Gonoszak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Lord Garmadon – Wu Sensei gonosszá vált testvére. Akkor vált gonosszá, amikor a Nagy Zabáló kiskorában megharapta. Meg akarta szerezni a Spinjitsu négy aranyfegyverét, hogy saját képére másolja Ninjago-t, de legyőzték és az alvilágba száműzték. Ott legyőzte Samukai-t, és ő lett a csontvázak új parancsnoka. Miután a Ninja-k legyőzték, egy sötét helyen töltötte életét, ahol nincs jóság, és ahol 4 keze lett, aminek köszönhetően képes egyszerre birtokolni a 4 Spinjitsu fegyvert. Hamarosan megszerezte a 4 arany Spinjitsu fegyvert, és egyesítve őket létrehozta a megafegyvert, amivel csak alkotni képes és ami felszívja teljes erejét, ezért naponta csak egyszer használhatja. Ezután a kígyók élére áll, ezzel romba döntve Skales terveit. Később a nindzsák elpusztítják a megafegyvert, a kígyók pedig elárulják, ezután a Sötét úr szolgálja és a világuralomhoz szükséges embere lesz a Sötét-szigeten és ő vezeti a kőhadsereget. Végül miután Lloyd legyőzi a Sötét urat Lord Garmadonból teljesen eltűnik a gonosz.
 • A Sötét Úr -Az első gonosz,akit a Az Első Spinjitzu mester győzött le.

Csontvázak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Samukai – Egy négykarú csontváz, a Tűz Csontvázak tábornoka, a csontvázak volt főparancsnoka és királya, amíg Lord Garmadon le nem győzte. Azóta másodhegedűs szerepet játszik. A négy Fegyver elpusztítja.
 • Kruncha és Nuckal – Két csontváz, aki folyton összevesznek egymással. Kruncha a Föld Csontvázak tábornoka, Nuckal pedig a Villám Csontvázak tábornoka. Gyakran szerepelnek a 2. évadban is.
 • Wyplash – A Jég Csontvázak tábornoka, Lord Garmadon eltűnése után ő vette át a hatalmat a csontvázak felett.
 • Bonezai – Egy Jég Csontváz.
 • Krazi – Egy Villám Csontváz.
 • Frakjaw – Egy Tűz csontváz.
 • Chopov – Egy Föld csontváz.

Serpentinek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Pythor P. Chumsworth – Az egyetlen még élő Anakonda, mivel a többi az évek folyamán felfalta egymást. Lloyd barátjának tettetve magát megszerezte a törzsek rejtekhelyeit, egyesítette a törzseket, és így ő lett a Kígyók Ura. Képes láthatatlanná válni. A Nagy Zabáló felébresztése után az fölfalta Wu Sensei-el együtt, és csak Sensei-nek sikerült túlélnie. De a Lego ninjago rebotedben megjelenik először nem is lehet tudni hogy ő az és meg akarta védeni a sötét urat. Lekicsinyítették..... és Zane sólyma megehette.
 • Skales – A Hypnobrai törzs új vezére, miután legyőzte a Lloyd uralma alá került Slithraa-t, előtte alvezér volt. Ő lett Pytor jobb keze. Később ő akart lenni a kígyók új vezére, de ez a terve Lord Garmadon miatt nem sikerült.
 • Slitrhraa – A Hypnobrai törzs régi vezére és a Hypno-bot régi őre, miután Skales legyőzte megszűnt Lloyd ellenhipnotizálása és harcos lett.
 • Mezmo – A Hypnobrai törzs legjobb harcosa és stratégiai gondolkozású.
 • Rattla – Egy hipnotizálás szemű felderítő és a legjobb a felderítők közül.
 • Fangtom – A Vámpírkobra törzs kétfejű tábornoka és vezető elméje. A törzs legnagyobb erejét használja: bárkit kígyóvá változtat. Egyszer véletlenül megharapta magát, azóta 2 feje van, amelyek egymás mondatát fejezik be.
 • Fangdam – Fangtom pajtása, korábban Skales egyik legjobb barátja. Akárcsak Fangtomnak, neki is 2 feje van, de neki azért van, mert Fang-Suei megharapta, mert sivatagi csigának nézte.
 • Fang-Suei – A legerősebb vámpírkobra, gyorsan teljesíti a parancsokat.Szinte mindig éhes, ezért igencsak kiszámíthatatlan, kivéve ha csatában van.Ritkán látni vészhelyzetre elrejtett édesség nélkül.
 • Snappa – Nem a legélesebb méregfog a törzsben. Már egy kígyópikkely leejtése is kihozza a sodrából.Iszonyatosan szeretne híres lenni, gyakran próbál barátságos is lenni, bár ez nehéz egy olyantól, aki vadállatnak született.
 • Skalidor – A Constrictai törzs vezetője, aki a szerpentinek bezárása óta elkövéredett, ennek ellenére reflexei kifogástalanok. Bármikor képes összezúzni ellenfelét, ha ráül vagy az arcába ráordít.
 • Bytar – Iszonyatosan erős, szeret edzeni, de utál zuhanyozni. Bárkit legyőz forokbirkózásban. Képes bárkit megenni és megverni (néha ebben a sorrendben). Szeret szundikálni is, vagy ahogy ő mondja elgondolkosni.
 • Chokun – A legjobb Constrictai-harcos.
 • Snike – A Constrictaiok felderítő-mesterlövésze. Színvak.
 • Acidicus – A Venomarik vezére.
 • Lizaru – Négy méregfogú harcos.
 • Spitta – Egy nagyszájú katona.
 • Lasha – A legnemesebb felderítő.

Szinkronhangok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szereplő Eredeti angol hang Magyar szinkronhang
Kai Vincent Tong Markovics Tamás
Jay Michael Adamthwaite Moser Károly
Zane Brent Miller Széles Tamás
Cole Kirby Morrow Szvetlov Balázs
Lloyd Garmadon Jillian Michaels Baradlay Viktor
Nya Kelly Metzger Molnár Ilona
Wu Sensei Paul Dobson Várday Zoltán
Lord Garmadon Mark Oliver Király Attila

Epizódok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Magyar cím Angol cím Magyar bemutató(Cartoon Network)
PILOT
01 A Ninja útja Way of the Ninja 2015.03.18
02 Az aranyfegyver The Golden Weapon 2015.03.18
03 Az árnyak urai King of Shadows 2015.03.18
04 A végzet fegyverei Weapons of Destiny 2015.03.18
MINI EPIZÓDOK
S1 A kovács titkai Secrets of the Balcksmith
S2 Sárkányháton Flight of the Dragon Ninja
S3 Az új spinjitzu mesterek The New Masters of Spinjitzu
S4 Hatalom átvétel az alvilágban An Under Worldly Take Over
S5 Visszatérés a tűz templomába Return to the Fire Temple
S6 Testvérháború Battle Between Brothers
1. ÉVAD
01 A kígyók lázadása Rise of the Snakes 2015.02.23
02 Otthon Home 2015.02.23
03 Kígyómarás Snakebit 2015.02.24
04 Soha ne bízz a kígyókban Never Trust a Snake 2015.02.24
05 Mi van a konzervdobozban? Can of Worms 2015.02.25
06 A kígyókirály The Snake King 2015.02.25
07 Verseny az idővel Tick Tock 2015.02.26
08 Jobb félni mint megijedni Once Bitten, Twice Shy 2015.02.26
09 A királyi kovácsok The Royal Blacksmiths 2015.02.27
10 A zöld Ninja The Green Ninja 2015.02.27
11 Mindent a semmiből All of Nothing 2015.03.02
12 A Nagy Zabáló ébredése The Rise of the Great Devourer 2015.03.02
13 A Nagy Zabáló napja The Day of the Great Devourer 2015.03.03
2. ÉVAD
14 Eljő a sötétség Darkness Shall Rise 2015.03.03
15 Kalózok a nindzsák ellen Pirates vs. Ninja 2015.03.04
16 Baj baj hátán Double Trouble 2015.03.04
17 Ninjagolyó futam Ninjaball Run 2015.03.05
18 Gyerekjáték Child's Play 2015.03.05
19 Rossz időben, rossz helyen Wrong Place, Wrong Time 2015.03.06
20 A kőhadsereg The Stone Army 2015.03.06
21 A nap amikor Ninjago megállt The Day Ninjago Stood Still 2015.03.09
22 Az utolsó utazás The Last Voyage 2015.03.09
23 A sötét sziget Island of Darkness 2015.03.10
24 Az utolsó remény The Last Hope 2015.03.10
25 A sötét úr visszatér Return of the Overlord 2015.03.11
26 A spinjitzu igazi mestere Rise of the Spinjitzu Master 2015.03.11
3. ÉVAD
27 Újrakezdés The Surge 2015.03.12
28 A Néma ököl művészete The Art of the Silent Fist 2015.03.12
29 Áramszünet Blackout 2015.03.13
30 Az Arany Mester átka The Curse of the Golden Master 2015.03.13
31 Lépj be a Digiverzumba Enter the Digiverse 2015.03.16
32 Árkturusz Codename: Arcturus 2015.03.16
33 Az űrben The Void 2015.03.17
34 A Titánium Nindzsa The Titanium Ninja 2015.03.17
4. ÉVAD
35 The Invitation 2015.03.23
36 Only One Can Remain 2015.03.24
37 Versus 2015.03.25
38 Ninja Roll 2015.03.26
39 Spy For a Spy 2015.03.27
40 Spellbound 2015.03.30
41 The Forgotten Element 2015.03.31
42 The Day of The Dragon 2015.04.01
43 The Greatest Fear of All 2015.04.02
44 The Corridor of Elders 2015.04.03

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]