Lego Ninjago

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lego Ninjago
(Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu)
Lego Ninjago.jpg
Műfaj akció
vígjáték
fantasy
harcművészet

Író(k) The Hageman Brothers
Rendező(k) Michael Hegner
Justin Murphy
Hang(ok) Vincent Tong
Michael Adamthwaite
Paul Dobson
Brent Miller
Kirby Morrow
Kelly Metzger
Mark Oliver
Brian Drummond
Michael Kopsa
Jillian Michaels
Ian James Corlett

Ország  Dánia
 Amerikai Egyesült Államok
Nyelv dán
angol
Évadok 4
Epizódok 34+
Gyártás
Producer(ek) Erik Wilstrup
Részenkénti játékidő Bevezető évad:44 perc
További évadok:22 perc
Sugárzás
Eredeti adó Amerikai Egyesült Államok Cartoon Network
Eredeti sugárzás 2012. január 11. óta
Magyar adó Megamax
RTL Klub
YouTube
Státusz fut
Kronológia
Kapcsolódó műsor(ok) Lego: Hero Factory
Külső hivatkozások
IMDb-adatlap

A Lego Ninjago (eredeti cím: Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu) színes, dán-amerikai televíziós 3D-s számítógépes animációs sorozat, ami a hasonló című Lego játék alapján készült. Amerikában először 2012. január 11-én vetítették le. Magyarországon az első évadot leszinkronizálták, de nem vetítették le, a második évadot 2012. április 4-étől az RTL Klub is vetítette a Jó reggelt, skacok! című műsorblokkjában, november 9-étől pedig már a harmadik évadot is adja. November 25-étől a Megamax is vetíti.

2013-tól az epizódok megtekinthetők a LEGO Magyarország hivatalos YouTube-csatornáján.

Az eredeti Ninjago szereplőivel a Rebooted-dal párhuzamos sorozat egy házilag készült műremek, mely a legújabb fejlesztés.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jók[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Kai – A piros nindzsa, a tűz nindzsája, a csapat egyenrangú tagja. Nagyon erős az igazságérzete, mindennel felveszi a harcot ami nem törvényes, és bármilyen hidat eléget, ami az útjába kerül. Kai megszokta, hogy a saját útját járja, ezért nagyon nehezen szokta meg a csapatmunkát. Néha úgy kezd bele a dolgokba, hogy végiggondolná azokat, vagy megbeszélné csapattársaival.
 • Jay – A kék nindzsa, a villámlás nindzsája. Ami a szívén, az a száján. Gyors észjárása, vidám életszemlélete és kreatív megoldásai mindig kisegítik a csapatot a bajból. Ő sajátított el először a Spinjitsu művészetét, még ha csak pár másodperccel is. Néha kicsit túl nagy hangon dicsőíti önmagát. Bele van zúgva Nya-ba.
 • Zane – A fehér nindzsa, a jég nindzsája. Zane csendes, nagyon okos, és gyakran lát a jövőbe. Furcsa dolgai ellenére a többiek testvérükként szeretik, hiszen ahogy Wu Sensi is gyakran mondja: még a testvérek is lehetnek nagyon különbözőek . Zane-nek van egy sólyma, ami mindig elvezeti a csapatot ahhoz, amit éppen keresnek. Később kiderül, hogy a sólyom egy robot, sőt, Zane is egy robot, pontosabban egy Nindroid. Egy feltaláló készítette, de halála előtt kitörölte Zane emlékeit. Ennek ellenére a többiek továbbra szeretik.
 • Cole – A fekete nindzsa, a föld nindzsája. A nindzsa csapat vezetője, ő ébreszt önbizalmat a csapat többi tagjában, ő az a gyakorlatias fickó, aki megoldja a feladatot. Erős, szilárd és megbízható, mint egy nagy, nehéz szikla.
 • Wu Sensei – A nindzsák mestere. A megtestesült türelem, főleg mikor az ifjú nindzsákat oktatja. Türelmesnek is kell lennie, hogy megtalálja azokra a kérdésekre a választ, amik segíthetnek a békés Ninjago-ért való küzdelemben. Feladat, hogy a nindzsák képesek legyenek a következő csatán a legtöbbet kihozni magukból. Mindent megold, hogy hozzájusson a megérdemelt teájához. Cukorral.
 • Nya – Kai bátor húga. Nagyon elege van abból, hogy minden gonosszal csak a fiúk küzdenek meg, ezért ő is keményen edz.Később épített egy robotot, amivel képes az ellenséggel harcolni, és ő lett a rejtélyes Szamuráj.
 • Lloyd Montgomery Garmadon – Lord Garmadon egyetlen fia, aki mindent megtesz, hogy apjára hasonlítson, és átvegye egyszer apja helyét, ám ebben nem mindig jár sikerrel. Lloyd-ot kirúgták a Rosszfiúk Nevelőintézetéből, mert nem volt benne elég erkölcstelenség és olyan törekvés, hogy jövendő fő gonosz legyen belőle. Lloyd véletlenül kiszabadította a Hypnobra törzset, majd annak vezérét véletlenü meghipnotizálva a törzset uralma alá vett, és fosztogatásba kezdett.De aztán ezt Skales megelégelte, legyőzte a tábornokot és elzavarta Lloyd-ot. De Lloyd megszerezte a törzseket rejtő tekercset és elkezte őket kiengedni. Először a Vámpirkobrákat, de annak vezére Skales barátja, így ők sem engedelmeskedtek nekik. Majd kiszabadította Pytor-t, de ő meg átverte, és megszerezte tőle a tekercset. Később átált a jó oldalra, és kiderült, hogy ő a legendás Zöld Ninja, a legnagyobb Ninja, aki képes legyőzni Lord Garmadon-t. Azóta keményen edz, hogy be tudja teljesíteni a küldetését.

Gonoszak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Lord Garmadon – Wu Sensei gonosszá vált testvére. Akkor vált gonosszá, amikor a Nagy Zabáló kiskorában megharapta. Meg akarta szerezni a Spinjitsu négy aranyfegyverét, hogy saját képére másolja Ninjago-t, de legyőzték és az alvilágba száműzték. Ott legyőzte Samukai-t, és ő lett a csontvázak új parancsnoka. Miután a Ninja-k legyőzték, egy sötét helyen töltötte életét, ahol nincs jóság, és ahol 4 keze lett, aminek köszönhetően képes egyszerre birtokolni a 4 Spinjitsu fegyvert. Hamarosan megszerezte a 4 arany Spinjitsu fegyvert, és egyesítve őket létrehozta a megafegyvert, amivel csak alkotni képes és ami felszívja teljes erejét, ezért naponta csak egyszer használhatja. Ezután a kígyók élére áll, ezzel romba döntve Skales terveit. Később a nindzsák elpusztítják a megafegyvert, a kígyók pedig elárulják, ezután a Sötét úr szolgálja és a világuralomhoz szükséges embere lesz a Sötét-szigeten és ő vezeti a kőhadsereget. Végül miután Lloyd legyőzi a Sötét urat Lord Garmadonból teljesen eltűnik a gonosz.

Csontvázak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Samukai – Egy négykarú csontváz, a Tűz Csontvázak tábornoka, a csontvázak volt főparancsnoka és királya, amíg Lord Garmadon le nem győzte. Azóta másodhegedűs szerepet játszik. A négy Fegyver elpusztítja.
 • Kruncha és Nuckal – Két csontváz, aki folyton összevesznek egymással. Kruncha a Föld Csontvázak tábornoka, Nuckal pedig a Villám Csontvázak tábornoka. Gyakran szerepelnek a 2. évadban is.
 • Wyplash – A Jég Csontvázak tábornoka, Lord Garmadon eltűnése után ő vette át a hatalmat a csontvázak felett.
 • Bonezai – Egy Jég Csontváz.
 • Krazi – Egy Villám Csontváz.
 • Frakjaw – Egy Tűz csontváz.
 • Chopov – Egy Föld csontváz.

Serpentinek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Pythor P. Chumsworth – Az egyetlen még élő Anakonda, mivel a többi az évek folyamán felfalta egymást. Lloyd barátjának tettetve magát megszerezte a törzsek rejtekhelyeit, egyesítette a törzseket, és így ő lett a Kígyők Ura. Képes láthatatlanná válni. A Nagy Zabáló felébresztése után az fölfalta Wu Sensei-el együtt, és csak Sensei-nek sikerült túlélnie. De a Lego ninjago rebotedben megjelenik elöször nem is lehet tudni hogy ő az és meg akarta védeni a sötét urat. Lekicsinyitették..... és Zane sólyma megegehette.
 • Skales – A Hypnobrai törzs új vezére, miután legyőzte a Lloyd uralma alá került Slithraa-t, előtte alvezér volt. Ő lett Pytor jobb keze. Később ő akart lenni a kígyók új vezére, de ez a terve Lord Garmadon miatt nem sikerült.
 • Slitrhraa – A Hypnobrai törzs régi vezére és a Hypno-bot régi őre, miután Skales legyőzte megszűnt Lloyd ellenhipnotizálása és harcos lett.
 • Mezmo – A Hypnobrai törzs legjobb harcosa és stratégiai gondolkozású.
 • Rattla – Egy hipnotizálás szemű felderítő és a legjobb a felderítők közül.
 • Fangtom – A Vámpírkobra törzs kétfejű tábornoka és vezető elméje. A törzs legnagyobb erejét használja:bárkit kígyóvá változtat. Egyszer véletlenül megharapta magát, azóta 2 feje van, amelyek egymás mondatát fejezik be.
 • Fangdam – Fangtom pajtása, korábban Skales egyik legjobb barátja.Akárcsak Fangtomnak,neki is 2 feje van, de neki azért van, mert Fang-Suei megharapta, mert sivatagi csigának nézte.
 • Fang-Suei – A legerősebb vámpírkobra, gyorsan teljesíti a parancsokat.Szinte mindig éhes, ezért igencsak kiszámíthatatlan, kivéve ha csatában van.Ritkán látni vészhelyzetre elrejtett édesség nélkül.
 • Snappa – Nem a legélesebb méregfog a törzsben. Már egy kígyópikkely leejtése is kihozza a sodrából.Iszonyatosan szeretne híres lenni, gyakran próbál barátságos is lenni, bár ez nehéz egy olyantól, aki vadállatnak született.
 • Skalidor – A Constrictai törzs vezetője, aki a szerpentinek bezárása óta elkövéredett, ennek ellenére reflexei kifogástalanok. Bármikor képes összezúzni ellenfelét, ha ráüll, vagy az arcába ráordít.
 • Bytar – Iszonyatosan erős, szeret edzeni, de utál zuhanyozni. Bárkit legyőz forokbirkozásban.Képes bárkit megenni és megverni (néha ebben a sorrendben). Szeret szundikálni is, vagy ahogy ő mondja elgondolkosni.
 • Chokun – A legjobb Constrictai-harcos.
 • Snike – A Constrictaiok felderítő-mesterlövésze.Színvak.
 • Acidicus – A Venomarik vezére.
 • Lizaru – Négy méregfogú harcos.
 • Spitta – Egy nagyszájú katona.
 • Lasha – A legnemesebb felderítő.


Szinkronhangok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szerep Eredeti angol hang Magyar szinkronhang
Kai Vincent Tong Markovics Tamás
Jay Michael Adamthwaite Moser Károly
Zane Brent Miller Széles Tamás
Cole Kirby Morrow Szvetlov Balázs
Lloyd Garmadon Jillian Michaels Baradlay Viktor
Nya Kelly Metzger Molnár Ilona
Wu Sensei Paul Dobson Várday Zoltán
Lord Garmadon Mark Oliver Király Attila

Epizódok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Magyar cím Angol cím
ELSŐ ÉVAD
01 A Ninja útja Way of the Ninja
02 Az aranyfegyver The Golden Weapon
03 Az árnyak urai King of Shadows
04 A végzet fegyverei Weapons of Destiny
MINI EPIZÓDOK
S1 A kovács titkai Secrets of the Balcksmith
S2 Sárkányháton Flight of the Dragon Ninja
S3 Az új spinjitzu mesterek The New Masters of Spinjitzu
S4 Hatalom átvétel az alvilágban An Under Worldly Take Over
S5 Visszatérés a tűz templomába Return to the Fire Temple
S6 Testvérháború Battle Between Brothers
MÁSODIK ÉVAD
05 A kígyók lázadása Rise of the Snakes
06 Otthon Home
07 Kígyómarás Snakebit
08 Soha ne bízz a kígyókban Never Trust a Snake
09 Mi van a konzervdobozban? Can of Worms
10 A kígyókirály The Snake King
11 Verseny az idővel Tick Tock
12 Jobb félni mint megijedni Once Bitten, Twice Shy
13 A királyi kovácsok The Royal Blacksmiths
14 A zöld Ninja The Green Ninja
15 Mindent a semmiből All of Nothing
16 A Nagy Zabáló ébredése The Rise of the Great Devourer
17 A Nagy Zabáló napja The Day of the Great Devourer
HARMADIK ÉVAD
18 Eljő a sötétség Darkness Shall Rise
19 Kalózok a nindzsák ellen Pirates vs. Ninja
20 Baj baj hátán Double Trouble
21 Ninjagolyó futam Ninjaball Run
22 Gyerekjáték Child's Play
23 Rossz időben, rossz helyen Wrong Place, Wrong Time
24 A kőhadsereg The Stone Army
25 A nap amikor Ninjago megállt The Day Ninjago Stood Still
26 Az utolsó utazás The Last Voyage
27 A sötét sziget Island of Darkness
28 Az utolsó remény The Last Hope
29 A sötét úr visszatér Return of the Overlord
30 A spinjitzu igazi mestere Rise of the Spinjitzu Master
NEGYEDIK ÉVAD
31 The Surge
32 The Art of the Silent Fist
33 Blackout
34 The Curse of the Golden Master
35 Enter the Digiverse
36 Codename: Arcturus
37 The Void
38 The Titanium Ninja

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]