Lebilincselő karácsony

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Lebilincselő karácsony (film, 2007) szócikkből átirányítva)
Lebilincselő karácsony
(Holiday in Handcuffs)
2007-es amerikai televíziós film
RendezőRon Underwood
ProducerJody Brockway
Craig McNeil
Műfaj
ForgatókönyvíróSara Endsley
FőszerepbenMelissa Joan Hart
Mario Lopez
Markie Post
Timothy Bottoms
ZeneDanny Lux
OperatőrDerick V. Underschultz
VágóDon Brochu
JelmeztervezőChristine Thomson
DíszlettervezőPaul Healy
Gyártás
GyártóAlberta Film Entertainment
Hand Cuff Productions
Ország USA
Nyelvangol
magyar szinkron
Játékidő86 perc
Költségvetés5 millió amerikai dollár (becslés)
Képarány4:3
Forgalmazás
ForgalmazóABC Family
Bemutató2007. december 9.
Eredeti adóFreeform
További információk
SablonWikidataSegítség

A Lebilincselő karácsony (eredeti cím: Holiday in Handcuffs) 2007-ben bemutatott romantikus filmvígjáték, tévéfilm. Főszereplők Melissa Joan Hart, Mario Lopez, Markie Post és Timothy Bottoms.

Magyarországon 2008. június 21-én mutatta be az HBO.

Cselekménye[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Trudie Chandler egy kis kávézóban dolgozik, de szeretne továbblépni és jobb munkát találni. Azonban elkésik az apja által szervezett állásinterjúról. Barátja karácsonykor nem hajlandó elmenni vele a lány szüleihez és a kávézóban szakít vele. Trudie szeretne megfelelni szülei elvárásainak, akiknek megígérte, hogy bemutatja a barátját, ezért kétségbeesésében egy vendéget, David Martint (aki éppen a barátnőjét várja, akinek meg akarja kérni a kezét) elrabolja a kávézóban lévő muzeális pisztollyal (amiről később kiderül, hogy töltve volt). A férfinak beköti a szemét, hogy ne lássa, merre mennek és a kapaszkodóhoz köti a kezét. A szülők egy mindentől távol lévő faházban várják őket, ahol nincs vezetékes telefon, és az ünnep megzavarásának elkerülésére a mobiltelefonokat és a kocsik kulcsait egy titkos helyen tartják (ennek felügyeletét Trudie elvállalja). A lány Nick néven mutatja be a férfit, akiről korábban beszélt nekik. Trudie még a fiú bemutatása előtt elmondja, hogy „Nick” nagyon vicces, és azt fogja mondani, hogy őt elrabolta a lányuk, ezért a szülők nem veszik komolyan, amikor David ezzel áll elő. David Trudie fivérétől kölcsönkéri annak mobilját, és sikerül telefonálnia a barátnőjének, majd néhányszor megpróbál elmenekülni, de ezek a próbálkozások sikertelenek. Végül elhatározza, hogy eljátssza a lány által rá kényszerített szerepet, hogy aztán annál nagyobb legyen a csalódás. Közben azonban, ahogy lassan megismerik egymást, David szerelmes lesz a lányba.

A karácsonyi vacsora jó hangulatban telik. Az anya beolvas a férjének, Jake bevallja, hogy homoszexuális, Katie (Trudie húga) elmondja, hogy egy éve abbahagyta a jogi főiskolát, és az apja által a tanulásra küldött pénzből egy pilates-stúdiót nyitott. Eközben megérkezik a rendőrség és mindenkit letartóztat (David kivételével). Mivel David végül nem tesz feljelentést, másnap reggel elengedik őket. David megvárja Trudie-t, aki visszaadja neki az eljegyzési gyűrűt, amit David karácsonykor adott neki, amikor mindenki előtt „megkérte a kezét”.

Trudie hónapokig nem hall semmit a fiúról, aki nem jelentkezik nála, mert a barátnőjével az eljegyzésükre készülődnek. David azonban időnként szórakozottnak látszik. Trudie Valentin-nap tájékán az újságban David és barátnője eljegyzési hírét olvassa. Trudie nem ment vissza a kávézóba dolgozni, hanem festői ambícióit igyekszik kiélni és képeket fest. Egy kisebb galéria meghívja egy kiállításra, ahol egyik festményével ő is részt vesz. A festményei Davidnek is tetszettek, amiket véletlenül a lány rajzfüzetében látott a faházban. A kiállításon nemcsak Trudie fivére, hanem szülei és húga is megjelennek, pedig nekik nem küldött meghívót, mert nem akart veszekedést. Szülei azonban ezúttal megértést mutatnak lányuk művészi ambíciói irányában, és a szülők kapcsolata is nyitottabbá vált. Trudie meglepődik, amikor megtudja, hogy a képét megvette valaki.

A galériából távozóban a kocsijánál valaki beköti a szemét, de hamar kiderül, hogy David „rabolta el”. Egy közeli épületbe viszi, ahol önálló építészeti és művészeti irodát nyitott. Ennek első darabja Trudie képe, amit David vásárolt meg. David a faházban köztük lezajlott beszélgetések során jött rá, hogy meg kell valósítania régi célját, ezért nyitott önálló irodát. David bevallja Trudie-nak, hogy szereti, és Trudie is hasonlóan érez a fiú iránt.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereposztás[szerkesztés]

Forgatási helyszínek[szerkesztés]

A Lebilincselő karácsony forgatási helyszíne Calgary volt (Alberta tartomány, Kanada) 2007 nyarán.

Érdekesség[szerkesztés]

  • A film képaránya 4:3-as.
  • A film hossza az amerikai változatban 120 perc a reklámokkal együtt.

Fogadtatás[szerkesztés]

A filmet 6,7 millió néző látta és ebből 2,4 millió volt 18 és 49 éves közötti, ezzel ez a film lett a legnézettebb az ABC Family történetében.[2]

Megjelenése[szerkesztés]

A film DVD-n 2008. október 7-én jelent meg.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Lebilincselő karácsony az Internetes Szinkron Adatbázisban (magyarul)
  2. Hibberd, James: ‘Handcuffs’ Sets ABC Family Record. tvweek.com. (Hozzáférés: 2011. december 11.)

További információk[szerkesztés]