Law–Racoviță kutatóállomás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Law-Racoviță kutatóállomás szócikkből átirányítva)
Law–Racoviță
kutatóállomás
Közigazgatás
Ország Románia
Alapítás éve2003
Népesség
Teljes népességismeretlen
Tszf. magasság65 m
Elhelyezkedése
Law–Racoviță kutatóállomás (Antarktisz)
Law–Racoviță kutatóállomás
Law–Racoviță kutatóállomás
Pozíció az Antarktisz térképén
d. sz. 69° 23′ 19″, k. h. 76° 22′ 46″Koordináták: d. sz. 69° 23′ 19″, k. h. 76° 22′ 46″
A Wikimédia Commons tartalmaz Law–Racoviță
kutatóállomás
témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Law–Racoviță kutatóállomás (románul: Stația Law-Racoviță) egy antarktiszi kutatóállomás, mely az első ilyen jellegű romániai működtetésű intézmény. Nevét Emil Racoviță román és Phillip Law ausztrál kutatókról és felfedezőkről kapta.

A kutatóállomás az Erzsébet hercegnő-földön helyezkedik el, pontosabban a Larsemann-hegységben. 2003. január 13-án avatták fel,[1] az 1986-ban épített, korábban Ausztrália által Romániának adományozott kutatóállomás helyén.

Az állomást a Román Antarktisz Alapítvány (románul: Fundația Antarctică Română) működteti, vezetője Teodor Negoiță román sarkkutató.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Law - Racovita Station (Australia - Romania) (román nyelven). Institutul Român de Cercetări Polare. [2009. szeptember 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. január 14.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Law-Racoviţă Station című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]