LGV Nord

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
LGV Nord vasútvonal
A LGV Nord útvonala
Vonal:LGV Nord
Hossz:333 km
Nyomtávolság:1435 mm
Feszültség:2 × 25 kV 50 Hz ~
Üzemeltető:SNCF
Maximális emelkedés:25
Maximális sebesség:300 km/h
A Wikimédia Commons tartalmaz LGV Nord témájú médiaállományokat.
0,0 Párizs - Gare du Nord
Villiers-le-Bel
15,41 Elágazás a PárizsAmiens vonaltól
Viaduc du Crould (545 m) (Crould viadukt)
LGV Interconnexion Est csatlakozás
Viaduc de Verberie (1527 m)'(Verberie viadukt)
Oise-híd
PárizsCompiègne vasútvonal keresztezése
Viaduc de Longueil-Sainte-Marie
(Longueil-Sainte-Marie viadukt)
A1-es autópálya keresztezése
AmiensLaon vonal keresztezése
110,81 Bf. TGV Haute-Picardie állomás
147,81 Arrasi eltérő
ArrasDouai vonal keresztezése
LensDouai vonal keresztezése
DouaiLille keresztezése
197,83 Elágazás a belgiumi HSL 1 nagysebességű vonal felé
LilleValenciennes vasútvonal keresztezése
LilleGent vasútvonal keresztezése
15,97 Bf. Lille-Europe állomás
LilleCalais vasútvonal keresztezése
Dünkircheni elágazás
HazebrouckDünkirchen vasútvonal keresztezése
Viaduc de la Haute-Colme (1827 m)
(Haute-Colme viadukt)
Aa-híd
LilleCalais vasútvonal keresztezése
Boulogne-sur-Mer−i elágazás
115,97 Bf. Calais-Fréthun állomás
Boulogne-sur-MerCalais vasútvonal csatlakozása
Eurotunnel

Az LGV Nord egy 333 km hosszú, kétvágányú, 25 kV 50 Hz-cel villamosított, nagysebességű vasútvonal Franciaországban. A TGV-hálózat részeként összeköti Párizst a belga határral és az Eurotunnellel. Az 1993-ban megnyitott vasútvonalon közlekedő szerelvények maximális sebessége 300 km/h, ezáltal jelentősen lecsökkent az utazási idő a francia főváros és Lille között. A vasútvonal az A1-es autópálya nyomvonalát követi 130 km-en át. Az LGV Nord bonyolítja le a legváltozatosabb forgalmat, hiszen a TGV Sud-Est, TGV Réseau, TGV Atlantique, TGV Duplex, Eurostar, Thalys PBA és Thalys PBKA szerelvények mind használják. Irányítását a lille-i forgalomirányító központból végzik.

A vonal[szerkesztés]

A tulajdonképpeni LGV Nord Arnouville település mellett kezdődik, 16,6 km-re a párizsi Gare du Nord-tól. Vémars mellett csatlakozik az LGV Interconnexion Est-hez, mely révén kapcsolata van a Párizs-Charles de Gaulle repülőtérrel valamint Marne-la-Vallée-vel és a Disneyland-del. Chevrièrestől Lilleig az A1-es autópályával párhuzamosan halad. Ablaincourt-Pressoir mellett épült fel a TGV Haute-Picardie állomás, mely az átszállást biztosítja a regionális vonatokra. Croisilles mellett mellett elágazik Arras városa felé. Fretin mellett csatlakozik a belga HSL 1 nagy sebességű vasútvonalhoz, mely összeköti Lille-t Brüsszellel. Fretinnél a vasútvonal csatlakozik a hagyományos Lezannes-Lille vasútvonalhoz, melyet a Lille-Europe állomást kiszolgáló szerelvények használnak. A vasútvonal utolsó állomása Calais-Fréthun, mely után csatlakozik az Egyesült Királyság vasúti hálózatával összeköttetést biztosító Eurotunnellel.

A nyomvonal kiválasztását rengeteg kritika érte, elsősorban Pikárdia régióban, hiszen a vonal elkerüli Amiens városát. A francia kormány azonban úgy döntött, hogy a legrövidebb Párizs-Lille-London útvonal érdekében egyenes pályát épít, elkerülve Amienst. A probléma megoldása érdekében épül az új LGV Picardie nagysebességű vasútvonal.

Állomások[szerkesztés]

Az LGV Nord a következő állomásokat szolgálja ki:

A TGV Haute-Picardie állomás gúnyneve Céklagyökér-állomás mivel a pikárdiai termőföldek közepén fekszik, távol bármilyen településtől. Az arrasi állomás egy leágazás végében fekszik, mely a TGV Haute-Picardie állomásról indul.

Története[szerkesztés]

Képek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a LGV Nord című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:LGV Nord
A Wikimédia Commons tartalmaz LGV Nord témájú médiaállományokat.