Kinleyside (Ausztráliai fővárosi terület)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kinleyside
Közigazgatás
Ország Ausztrália
Jogállásváros
Alapítás éve1991
Irányítószám2913
Népesség
Teljes népességismeretlen
Földrajzi adatok
IdőzónaAEST (UTC+10)
AEDT (UTC+11)
Elhelyezkedése
Térkép
d. sz. 35° 10′ 30″, k. h. 149° 04′ 55″Koordináták: d. sz. 35° 10′ 30″, k. h. 149° 04′ 55″
SablonWikidataSegítség

Kinleyside a főváros, Canberra egyik elővárosa Gungahlin kerületben. A város George Kendall Kinleyside-ról kapta nevét. A legközelebbi külvárosok Kinleysidehoz: Hall, Nicholls, Casey. A külvárost a Clarrie Hermes Drive határolja. A külváros további területét már feltérképezték, de még nem alakult ki. A külváros 1991 októberében alakult meg, de még 2011-ben sem volt egyetlen lakója sem. A területről már 2007 óta vannak olyan térképek, amelyeken feltüntetik, hogy itt a főváros egy leendő külvárosának van kijelölt helye. A területet már évekkel korábban felszabadították a kialakítandó külváros számára. (LDA)

Földrajza[szerkesztés]

A szilur földtörténeti kor közepéről származó savas vulkáni sziklaképződmények találhatóak a város területe alatt. A Hawkin vulkán működése nyomán kiemelkedett magasabb területek a város nyugati határában szürkészöld riodácit kőzetből épülnek fel.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Kinleyside, Australian Capital Territory című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

(angolul)