Kiele Sanchez

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kiele Sanchez
Kiele Sanchez.jpg
Nikki Fernandez szerepében
Életrajzi adatok
Születési név Kiele Michelle Sanchez
Született 1977október 13. (37 éves)
Chicago, Illinois, USA
Pályafutása
Aktív évek 2000 – napjainkig
Híres szerepei Nikki Fernandez
Lost

Kiele Sanchez az IMDb-n
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Kiele Sanchez témájú médiaállományokat.

Kiele Michelle Sanchez (Chicago, Illinois, 1977. október 13.) amerikai színésznő. Legismertebb szerepe, Nikki Fernandez a Lost című sorozatban.

Élete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kiele Sanchez három testvérével nőtt fel Chicago külvárosában. Sanchez, aki félig Puerto Rico-i és félig francia, nagy érdeklődést mutatott a színjátszás iránt. 13 éves korában még nagyon lámpalázas volt, de túltette magát ezen.

2000-ben otthagyta az otthonát, hogy New York-ban az MTV Wanna Be-jének felvételizzen. Több ezer emberből, bejutott az első 5 közé. Az öt döntős közül az egyikként kiválasztották, de nem nyerte meg a versenyt. A verseny következtében felkereste egy ügynök, aki látta őt MTV-n. Az ügynöke ajánlására elköltözött Los Angelesbe. Több TV-sorozatban játszott, köztük a Magyarországon is bemutatott Lost-ban Nikkit alakította.

Szabadidejében szeret jógát gyakorolni. Zach Helm eljegyezte a színésznőt.

Filmjei[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • 2010: Fekete-fehér blues - Hannah
  • 2004-2010 Lost – Eltűntek (televíziós sorozat)
  • [2007] 30 nap éjszaka : A film egy olyan alaszkai kisvárosban játszódik, ahol egy hónapig nincsenek nappalok (illetve vannak, csak nincs Nap), és ezalatt vámpírhorda szedi áldozatait. A vérszomjas fenevadakkal csak a dallamos nevű sheriff, Eben Olemaun és kedves neje meri felvenni a küzdelmet.
  • [2010] 30 nap éjszaka - sötét napok : Miután Stella megmenekült a barrow-i vámpírok támadásától, Los Angelesbe költözik. Itt azonban szándékosan vonja magára a helyi vérszívók figyelmét. Célja, hogy szemtől-szemben álljon a vámpírokkal, és megtorolja férje, Eben halálát.

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]