Kevin Sorbo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kevin Sorbo
Kevin Sorbo.jpg
Kevin Sorbo a 2005-ös Gateconon
Életrajzi adatok
Születési név Kevin David Sorbo
Született 1958. szeptember 24. (55 éves)
Mound, Minnesota,
 USA
Házastársa Sam Jenkins (1998–)
Élettárs 1998
Pályafutása
Híres szerepei Herkules
Herkules

[http://www.kevinsorbo.net Kevin Sorbo weboldala]
Kevin Sorbo az IMDb-n

Kevin Sorbo (1958. szeptember 24. –) amerikai színész, legismertebb szerepe a Herkules című televíziós sorozat címszerepe.

Élete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Fiatalkora[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sorbo a minnesotai Moundban látta meg a napvilágot ápoló, illetve matematika-biológiatanár szülőktől.[1] Norvég származású, lutheránus vallás szerint nevelkedett.[2] A Moorhead State Egyetemen tanult, majd modellként dolgozott hirdetési anyagokhoz és tévéreklámokhoz az 1980-as években.

Karrierje[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kevin Sorbo 2005-ben

Számos televíziós sorozat egy-egy epizódjában feltűnt, mire 1994-ben megkapta a Herkules címszerepét. A népszerű sorozat befejezése után Dylan Hunt kapitány szerepét játszotta Gene Roddenberry Androméda című sorozatában 2000 és 2005 között. Több más szerepre is esélyes volt, amiket végül nem kapott meg, köztük a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai és az X-akták vezető szerepei. 1997-ben a főszerepben volt látható a Kull, a hódító című mozifilmben. A nagyvászonra 2008-ban tért vissza a Meet the Spartans című vígjátékban.

Magánélete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sorbo 1998. január 5-én feleségül vette Sam Jenkins színésznőt. Első gyermekük, Braedon Cooper Sorbo 2001. augusztus 22-én született, második fiuk, Shane Haaken Sorbo pedig 2004. március 31-én. Születési súlya új rekordot állított be a nevadai kórházban. Harmadik gyermekük egy kislány, Octavia Flynn Sorbo, aki 2005. október 16-án jött a világra.

Kevin Sorbo az A World Fit For Kids!, tizenéveseket a kisebbek segítésére kitanító non-profit szervezet szóvivője és adományozója.

Filmszerepei[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sorozatszerepei[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. Kevin Sorbo-biográfia filmreference
  2. Kevin Sorbo-bio actorsorbo.narod.ru

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]