Kategóriavita:Címereket ábrázoló, bizonytalan felhasználhatóságú képek

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Címereket ábrázoló, bizonytalan felhasználhatóságú képek” kategóriába tartozó szócikkek[szerkesztés]

Több eszmecsere folyt már a címerekről, és jelenleg többszáz településcímer van az egyes szócikkekben, olyanok is, amik ebben a kategóriában is szerepelnek.
A címerek feltüntetésével kapcsolatos korábbi aggályokat nem érdemes fenntartani és ezt a kategóriát törölni kellene.
Ha kell, megismétlem az érveket.--Linkoman 2006. augusztus 8., 12:53 (CEST)Válasz

Nem töröljük, míg nem konzultálunk hivatalos úton egy ügyvéddel. Nem törlök több száz képet nem hivatalos érvekre alapozva. Remélem, nem sértelek meg. NCurse üzenet 2006. augusztus 8., 12:54 (CEST)Válasz

Kedves vagy.
Legalább 2 éve felmerült, hogy a magyar Wiki nagyjai jogi szakértőhöz fordulnak (pl. a Magyar Szabadalmi Hivatal Szerzői Jogi Osztályához), de még mindig nem sikerült ez valahogy.
És közben vidáman adtok jogi véleményt az újonnan érkezőknek, akik örülnek, hogy itt aztán a szerzői joggal mindenki teljesen tisztában van.
Az csak "közötködés", hogy az ügyvéd sohasem "hivatalos" véleményt mond, azt csak szakértő teheti.--Linkoman 2006. augusztus 8., 18:52 (CEST)Válasz

Külön kategória magyarországi települések címereihez[szerkesztés]

Szerintem félreértés van, Linkoman a kategóriát szeretné törölni, nem pedig a képeket. Én a következőt javaslom. Készüljön el egy {{moi település címere}} vagy hasonló nevű sablon, amit rátehetünk a magyarországi települések címereire.

A sablon szövegéből derüljön ki, hogy ezek a képek pontosan milyen feltételek mellett használhatóak fel. Minimum az, hogy a) szabad licencűek-e vagy nem b) a Wikipédia mire hivatkozva használja őket és milyen korlátozásokkal (ha van korlátozás)

Ha ez megvan, akkor mehetnek külön kategóriába. Amíg nem tisztázodott ez, addig maradjanak. Linkoman, volna javaslatod a sablon szövegére?

-- nyenyec  2006. augusztus 8., 20:01 (CEST)Válasz