Kanizsa Trend Kft.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kanizsa Trend Kft.
TípusKorlátolt felelősségű társaság
Alapítva1989, Nagykanizsa
SzékhelyNagykanizsa, Magyarország
VezetőkMiklós Zsolt, ügyvezető igazgató
IparágKárpitosbútor-gyártás
TermékekKárpitos bútorok
bútor kiegészítők
Alkalmazottak számakb. 500

Magyar cégjegyzékszám20-09-060074
A Kanizsa Trend Kft. weboldala
SablonWikidataSegítség

A Kanizsa Trend Kft. Magyarország egyik jelentős bútorgyára, Nagykanizsa székhellyel. 1989-ben alakult a Kanizsa Bútorgyár állami vállalat privatizációja során. A kft. ma közel 500 főt foglalkoztat. Évente kb. 25 ezer komplett garnitúrát gyárt. Nevezetes termékei az "Andante" bőrbútorok. Az üzemben ugyanaz a munkás készíti az egész garnitúra végső formát adó szakaszát.

Jelenlegi vezetője Miklós Zsolt ügyvezető igazgató.

Története[szerkesztés]

A Kanizsa Bútorgyár története[szerkesztés]

Eredetileg 1910-ben Frank Jenő alapított kefegyárat Nagykanizsán. A vállalkozást a Waldhausen és Tsa. üzemeltette. 1949-ben államosították ezt a vállalatot, amely először a Nagykanizsai Kefegyár Nemzeti Vállalat nevet viselte, majd Nagykanizsai Fatömegcikkipari Vállalat, 1952-től Nagykanizsai Vegyesipari Javító Vállalat néven működött tovább. A gyárban 1952-ben indult el a két- és háromajtós szekrények, majd a sezlonok gyártása. 1958 után kárpitos termékekekel bővült a termékválaszték. 1960-bam indult meg a Kanizsa lakószoba, Béke garnitúra, Varia heverő, Csalogány garnitúra gyártása. A vállalat 1963-ban előbb Zala Megyei, majd Nagykanizsai Bútor- és Faipari Vállalat néven folytatta a működését.

A vállalat a Kanizsa Bútorgyár nevet 1968. január 1-jétől vette fel. Az 1968-1980 közötti rekonstrukció időszakában gyárépületek, csarnokok felújítása történt meg. ebben az időszakban sikeres termékek voltak: Kanizsa IV, Kupidó, Júlia. 1980-ban a választék 18 garnitúra fölé emelkedett. Ezek közül is a legsikeresebb a Montana szekrénysor volt. Bár voltak még sikeres termékei (Füles, Hannover), az 1980-as években a vállalat egyre inkább veszteáégessé vált.

A Kanizsa Trend Kft. története[szerkesztés]

A Kft. 1989. december 14-vel vegyesvállalatként alakult Bruno Steinhoff Steinhoff Trend Design nevű cégével együttműködve. Az új Kft. ügyvezetői: Clemens Engelke, Takács János és Wilheim Gábor. (1992-től Hans-Georg Tessmann és Wilheim Gábor).

A két műszakos termelés 1990-ben indult be. 1995-ben megszűnt a Kanizsa Bútorgyár, ezt követően két éven át tartó rekonstrukcióban 1999-re megújultak az üzemcsarnokok és az irodaház is. (Takács János ebben az évben ment nyugdíjba.

2000-ben indult el a gépi bőrszabászat.

2002 tavaszán kezdődött el az "Andante" márka első kampánya.

Díjai, elismerései[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]