Kárhozottak királynője

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kárhozottak királynője
(Queen of the Damned)
Rendező Michael Rymer
Producer Jorge Saralegui
Alapmű Anne Rice: The Vampire Chronicles
Műfaj Horrorfilm
fantasyfilm
Forgatókönyvíró Scott Abbott
Michael Petroni
Főszerepben Stuart Townsend
Aaliyah
Lena Olin
Claudia Black
Zene Richard Gibbs
Operatőr Ian Baker
Vágó Dany Cooper
Jelmeztervező Angus Strathie
Díszlettervező Brian Dusting
Gyártás
Gyártó Warner Bros. Pictures
Village Roadshow Pictures
NPV Entertainment
Material
WV Films LLC
Ország  USA
 Ausztrália
Nyelv angol
Időtartam 101 perc
Költségvetés $ 35 000 000 (becsült)[1]
Forgalmazás
Forgalmazó Warner Bros. Pictures
Bemutató USA 2002. február 10.
Magyarország 2003. január 14.
Korhatár USA R
Bevétel USA $ 30 336 800
Earth flag PD.jpg $ 15 142 310[2]
Külső hivatkozások
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap

A Kárhozottak királynője (Queen of the Damned) egy 2002-ben bemutatott amerikai horrorfilm Michael Rymer rendezésében.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A vámpírt, Lestatot az alvás évtizedeiből ébreszti fel egy zenekar hangja és Lestat elhatározza, hogy énekesként vegye át a hatalmat. Miközben nemzetközi sikert valósít meg és megtervez egy hatalmas élő koncertet, Lestatot megközelíti Marius,a hajdani tanítója és figyelmezteti, hogy a világ vámpírjai nem fogják tolerálni a hivalkodó nyilvános koncertjét.

Jesse Reeves-t, egy fényképészt, izgatják Lestat szövegi és azt mondja a munkatársainak,hogy az elmélete szerint az Lestat igazán vámpír. David a vezetője félrehívja őt és azt mondja neki, hogy tudja,hogy Lestat egy vámpír, Marius csinálta őt. Megmutatja neki Lestat naplóját, amit valahonnan megszerzett, és most a Talamasca könyvtárban van. Lestat naplójában elolvassa, hogy Marius, hogy tette őt vámpírrá és ,hogy hogyan keltette fel Akashát, az első vámpírt, a zenéjével. Jesse a nyomára lel Lestatnak egy Londoni vámpírklubban a Tengernagyban ahol szembenéz vele, és követi őt Los Angelesbe a koncertre, ahol visszaadja neki a naplóját. Hamarosan miután elhagyják Londont, Akasha, akit felébresztett Lestat új zenéje, megérkezik és felgyújtja a Tengernagyot.

A hangversenynél Death Valleyben a vámpírok egy csőcseléke megtámadja Lestatot és Mariust. Akasha megmenti Lestatot és úgy dönt Ő lesz az új királya. Akasha vére által Lestat erősebb lesz. És szembenéznek Maharettel, Jesse nagynénijével,és családjával.Jesse az emberi összekötő a vámpírom és az emberek közt. Mahret azt tervezi,hogy kiszvíja Aksha utolsó csöpp vérét is és ebben Lestat lesz segítségére aki rájön, hogy Ő Jesset szereti. Lestat megmenti Jesset és vámpirrá teszi. Maharet kővé változik, mert aki kiszívja az utolsó csepp vért is azt magával ragadja.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Produkció[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Kárhozottak királynője forgatását, hatalmas nemzetközi és ausztrál szereplőgárdával, 2000. október 2-án kezdték meg St. Alban-ban, Melbourne külvárosában, egy korábbi kekszgyár épületében, melyet stúdióvá alakítottak át. A forgatási helyszínei többnyire Melbourne-ben voltak, de néhány jelenetet Los Angelesben forgattak. Lestat Death Valley-i koncertjéhez 3000 gothic szubkultúrához tartózót toboroztak Melbourne night clubjaiban és az interneten, akiket buszok szállítottak Warribee-ben statisztának.

Filmzene[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A film zenéje Jonathan Davis első zenei anyaga a Korn-on kívül. Jonathan Davis dalai mellett több dal is van az albumon más népszerű bandáktól, így a Static-X-től, a Disturbed-től vagy a Tricky-től.

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]