Jáksó László

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jáksó László
Született1968. szeptember 11. (55 éves)
Szeged
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásarádió és televíziós műsorvezető
Iskolái

A Wikimédia Commons tartalmaz Jáksó László témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Jáksó László, Jáksó László Miklós (Szeged, 1968. szeptember 11.) magyar rádiós és televíziós műsorvezető, rendező, szerkesztő.

Életpályája[szerkesztés]

Édesapja dr. Jáksó László (1923–2003) a Vakok Intézetének igazgatóhelyettese, majd a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szervezetének elnöke volt,[1] édesanyja Endrényi Vilma.[2] A József Attila Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium (ma SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola) francia szakát végezte el. Ezután a 624. számú Szakközépiskolában kezdett rádióműszerésznek tanulni, de ebből a kétéves szakból csak az első évet végezte el. Később a Színház- és Filmművészeti Főiskolára járt, televíziós rendező- szerkesztő-műsorvezető szakra, itt négy év után diplomát is szerzett. Előbb a Kossuth Rádióhoz, azután Danubius Rádióhoz, a Duna Televízió-hoz, majd az RTL Klubhoz került. A Duna TV-ben a Ziccer című ifjúsági műsort vezette. 2000. szeptemberétől vezette a Heti Hetes című műsort, annak megszűnéséig. 2009-ben a Danubius Rádió megszűnését követően az ugyanazon a frekvencián működő Class FM-hez igazolt.

Egy fiúgyermek, Bence édesapja.[3] 2019-ben megnősült, 51 éves korában.[4]

Legismertebb műsorai[szerkesztés]

Jáksó Top 20[szerkesztés]

A CLASS FM-en futott a Jáksó Hot 20-hez nagyon hasonló műsora a Jáksó Top 20. Az új műsor lényege, hogy dalokra lehet szavazni, ugyanúgy, mint a Danubiuson korábban. Jáksó a következőképpen jellemezte a műsort:

A műsorom az, ami mindig is volt: kavalkád, állatkert, ösztönös kommunikáció, ahogy tetszik. Sohasem érdekelt, mi a címe, mi a vállalt feladata. Végül úgyis az lesz belőle, hogy emberek felhívnak, vagy interjúban beszélnek hozzám, én pedig reagálok. Bunkónak bunkó módon, kedvesnek kedvesen. Én csak tükrözni tudok, de azt nagyon.

A műsor megszűnt a Class FM-től történt távozása miatt 2014 augusztusában.

Ripost[szerkesztés]

A Sláger FM-es műsora a Ripost minden szombat és vasárnap 16 órától 20 óráig futott a 95,8 Sláger FM-en, mely könnyed hangvételű műsor, ami a betelefonálók véleményére épül.

A műsorban feltűnnek vendég műsorvezetők is alkalomszerűen, többek között Ómolnár Miklós, Nováki Jules.

2017 elejétől 2020-ig a Sláger FM program igazgatója és kreatív vezetője volt.[6]

2020 januártól áprilisáig a Sláger Reggel című műsort vezette a Sláger FM-en, a Ripost helyett.[7] [8] Hétvégén délutánonként így a Sláger Hétvége című műsor hallható a Ripost helyett. 2020 áprilisában távozott a Sláger FM-től, a Sláger Reggelt így Viktorin Tamás és Pordán Petra vezetik.[5]

Filmjei[szerkesztés]

Könyvei[szerkesztés]

  • Hogyan lettem szép; lejegyezte Karizs Tamás; Stardust Publ., Bp., 2001
  • Thomas White–Jáksó László: Büntetlenül; Tennis Ball '88 Kft., Bp., 2003

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]