Jonathan Knight

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jonathan Knight
Jonathan Knight at the 1990 Grammy Awards cropped.jpg
Jonathan Knight a HMV lemezboltban a londoni Oxford Streeten 2008. szeptember 8-án
Életrajzi adatok
Születési név Jonathan Rasleigh Knight
Született 1968. november 29. (45 éves)
Worchester, Massachusetts, USA
Pályafutás
Műfajok pop rock
Aktív évek 1984–1994 (New Kids on the Block)
2008-napjaink (NKOTB)
Hangszer ének

Jonathan Knight weboldala

Jonathan Rasleigh Knight (1968. november 29.) amerikai énekes. Öccsével, Jordan Knighttal a New Kids on the Block (később NKOTB) nevű fiúegyüttes tagja. Az együttes tagja még Donnie Wahlberg (Mark Wahlberg testvére), Joey McIntyre és Danny Wood. Jonathan Knight az együttes legidősebb tagja, ő lépett ki először az együttesből 1994-ben.

Az együttes feloszlása utáni években ingatlanügynökként dolgozott a massachusettsi Essexben és ritkán vállalt szerepléseket, interjúkat. 2001-ben megjelent az Oprah-showban, ahol arról beszélt, hogy pánikrohamai voltak az együttesben töltött évek alatt, és még a feloszlás után is kezelés alatt állt.

Bár sosem nősült meg, az 1980-as években egy Tiffany Darwish nevű énekesnővel járt. A kapcsolat végül tönkrement, mivel nem tudták az időbeosztásukat összeegyeztetni. Tiffany elmondása szerint hozzáment volna Jonathanhez.

New Kids on the Block[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jonathan az 1990-es Grammy díjkiosztón

1984 és 1994 között Jonathan a többszörös díjnyertes New Kids on the Block nevű amerikai fiúbandának volt a tagja. Az együttes több mint 70 millió lemezt adott el, mielőtt 1994-ben Jonathan, a Face the Music turné alatt, kiszállásával az együttes feloszlott. Az együttes többi tagja folytatni szerette volna a turnét, úgy állítva be Jonathan hiányát, hogy egy lovasbalesetben megsérült, ehelyett végül bejelentették az együttes feloszlását.

2008 tavaszán Jonathan visszatért a zene világába, a New Kids on the Block újra egyesült. Az együttes 14 év után új dalokat írt a hetedik albumok, a The Block számára, amely 2008. szeptember 2-án jelent meg. A lemezbemutató turné 2008. szeptember 18-án kezdődött Kanadában. Az első kislemez az albumról a Summertime.

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]