Jokojama Jozó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jokojama Jozó
Személyes adatok
Teljes névJokojama Jozó
Születési dátum20. század
Születési helyJapán
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
2003I. Ligajátékvezető
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
19622003FIFA-tagjátékvezető
SablonWikidataSegítség

Jokojama Jozó (japánul 横山 与三, Hepburn-átírással Yokoyama Yozō, nyugaton Yozo Yokoyama; 1958.) japán nemzetközi labdarúgó-játékvezető.

Pályafutása[szerkesztés]

Labdarúgó-játékvezetőként[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

Az aktív nemzeti játékvezetéstől a 2003-ban búcsúzott.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

A Japán labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 1963-ban terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több válogatott és nemzetközi klubmérkőzést vezetett. Az aktív nemzetközi játékvezetéstől a FIFA 45 éves korhatárát betöltve 2003-ban búcsúzott.

Ázsia-kupa[szerkesztés]

1960-ban Dél-Koreában adott otthont, az 1960-as Ázsia-kupa labdarúgó tornának, ahol a Dél-KoreaIzrael (3:0) és az Izrael–Kína (1:0) találkozókat irányította.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 2.

Olimpia[szerkesztés]

Az 1964. évi nyári olimpiai játékok labdarúgó tornájának mérkőzései közül a MexikóRománia (1:3) csoportmérkőzést és a bronztalálkozót, az Egyesült Német CsapatEgyiptom (3:1) összecsapást irányította. A FIFA elvárásának megfelelően, ha nem vezetett, akkor valamelyik működő társának segített partbíróként. Az egyik csoportmérkőzésen és az egyik negyeddöntőben – a Magyarország–Románia (2:0) mérkőzésen – Menahem Ashkenazi (Izrael) játékvezető második számú partbírója volt.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 2 + 2 (partbíró)

Források[szerkesztés]