Jihlavai járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jihlavai járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületVysočina kerület
RendszámJI
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Jihlavai járás (Csehország)
Jihlavai járás
Jihlavai járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 23′ 44″, k. h. 15° 35′ 27″Koordináták: é. sz. 49° 23′ 44″, k. h. 15° 35′ 27″
A Wikimédia Commons tartalmaz Jihlavai járás témájú médiaállományokat.
A Jihlavai járás

A Jihlavai járás (csehül: Okres Jihlava) közigazgatási egység Csehország Vysočina kerületében. Székhelye Jihlava. Lakosainak száma 112 950 fő (2009). Területe 1199,32 km².

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

ArnolecBatelovBílý KámenBítovčiceBohuslaviceBorovnáBoršovBrtniceBrtničkaBrzkovCejleCerekvička-RosiceČerníčČížovDlouhá BrtniceDobronínDobroutovDolní CerekevDolní VilímečDoupěDudínDušejovDvorceDyjiceHladovHodiceHojkovHorní DubenkyHorní MyslováHostěticeHrutovHubenovHybrálecJamnéJersínJezdoviceJeženáJihlavaJihlávkaJindřichoviceKalhovKalištěKameniceKamennáKlatovecKněžiceKníniceKostelecKostelní MyslováKozlovKrahulčíKrasoniceLhotkaLuka nad JihlavouMalý BeranovMarkvarticeMěšínMilíčovMirošovMrákotínMysleticeMyslibořNadějovNevcehleNová ŘíšeOlšanyOlšíOpatovOřechovOtínPanenská RozsíčkaPanské DubenkyPavlovPlandryPolnáPukliceRadkovRančířovRantířovŘásnáŘídelovRohoznáRozsečRůženáRybnéSedlaticeSedlejovŠimanovSmrčnáStájStará ŘíšeStonařovStrachoňoviceStřítežSucháŠvábovSvojkoviceTelčTřešťTřešticeUrbanovÚstíVanovVanůvekVápoviceVelký BeranovVětrný JeníkovVěžniceVěžničkaVílanecVolevčiceVyskytná nad JihlavouVysoké StudniceVystrčenoviceZábornáZadní VydříŽatecZbilidyZbinohyZdeňkovŽdírecZhořZvolenovice

Fordítás[szerkesztés]

  • * Ez a szócikk részben vagy egészben a Jihlava District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • * Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Jihlava című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.