Jack Johnson (zenész)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jack Johnson
Életrajzi adatok
Születési név Jack Hody Johnson
Született 1975május 18. (48 éves)
North Shore, Oahu, Hawaii
Iskolái
  • Kaliforniai Egyetem, Santa Barbara (–1997, BA, filmtudomány)
  • Kahuku High & Intermediate School
Pályafutás
Műfajok Akusztikus, Soft rock, Pop-rock
Aktív évek 1999 -
Hangszer ének, gitár, ukulele, zongora, dobok
Tevékenység
Kiadók Everloving Records / Brushfire Records / Universal Records
IPI-névazonosító 00344085373

Jack Johnson weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Jack Johnson témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Jack Hody Johnson (North Shore, Oahu, 1975. május 18. –) hawaii származású énekes-gitáros, dalszerző. Zenei stílusát nehezen lehetne egész pontosan meghatározni, de leginkább az akusztikus soft rock jelzővel szokták illetni. Johnson egy családi baráttól tanult meg szörfözni még gyerekkorában, hivatásos szörfös volt, egészen egy súlyos balesetéig. Bár gitáron már 14 éves korában is játszott, a baleset utáni lábadozása során kezdett el komolyabban gitározni és dalokat írni, noha debütálása a zenei piacon még ennél is később, csak az egyetem elvégzése után történt meg.

Albumok[szerkesztés]

Jack Johnson első albuma a Brushfire fairytales 2001-ben jelent meg, ezt követte az On and on (2003), majd az In between dreams (2005), továbbá a Sing-A-Longs and Lullabies for the film Curious George, ami valójában az album címében említett animációs film zenéje.

Jack Johnson közreműködött ezen kívül számos előadó lemezén, többek között a G. Love & Special Sauce néhány albumán. 2008-ban a két csapat együtt turnézik, melynek keretében újra Európába látogatnak.

Érdekességek[szerkesztés]

A Taylor című szám videóklipjében Ben Stiller színész tűnik fel, önmagát alakítva, mintha Johnson klipjét rendezné ehhez a számhoz.

Források[szerkesztés]