Igor Choma

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Igor Choma
Született1964. január 28. (60 éves)
Csehszlovákia, Turócszentmárton
Nemzetiségeszlovák szlovák
Foglalkozásapolitikus, építész
IskoláiPozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem
SablonWikidataSegítség

Igor Choma (Turócszentmárton, 1964. január 28. –) szlovák politikus, képesítését tekintve építész. A 2010. évi parlamenti választásokon az Irány - Szociáldemokrácia (SMER - sociálna demokracia) listájáról szerzett mandátumot. A 2010. évi önkormányzati választásokon Zsolna polgármesterévé választották.

Pályafutása[szerkesztés]

Felsőfokú végzettségét a Szlovák Műszaki Főiskola építészeti tanszékén szerezte meg. Tanulmányai befejeztével 1987 és 1996 között egy építőipari vállalat alkalmazotta volt. Ezt követően 1999-ig Szlovákia Külkereskedelmi Minisztériuma moszkvai képviseletének alkalmazotta. 2006 és 2010 között a szlovák Nemzeti Autópálya Kezelő Társaság (Národná diaľničná spoločnosť) vezérigazgatója volt.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Igor Choma című szlovák Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.