IBM J9

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
IBM J9
FejlesztőIBM
Legfrissebb stabil kiadás0.43.0 (stabil verzió, 2024. február 5.)[1]
Programozási nyelvC
Operációs rendszerAIX, Linux, MVS, OS/400, Pocket PC, z/OS
KategóriaJava virtuális gép
LicencIBM EULA
Az IBM J9 weboldala

A J9 egy az IBM által fejlesztett Java virtuális gép.[2] A J9 VM az alapja több IBM Java terméknek is, beleértve WebSphere Micro Edition-t is, továbbá alapját képezi az összes IBM Java fejlesztő készletnek az 5-ös verzió óta. Az IBM szintén elérhetővé tettet a J9 VM-et az Apache Harmony projekt számára az hogy használhassák az osztály könyvtáraik futtatásához.

A J9 VM azzal a tervezési céllal született, hogy hordozható legyen különböző platformok között, lefedve a teljes skálát a mobiltelefonoktól kezdve egészen az zSeries nagyszámítógépekig.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Release 0.43.0, 2024. február 5. (Hozzáférés: 2024. február 20.)
  2. Steven J. Vaughan-Nichols. „Oracle vs. Google over Java”, ITworld , 2010. augusztus 16.. [2012. március 22-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2011. augusztus 26.) 

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az IBM_J9 című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.