Hulla-ház

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hulla-ház
(Dead Set)
Műfajhorror, dráma, komédia

ÍróCharlie Brooker
RendezőYann Demange
Főszereplő
  • Jaime Winstone
  • Andy Nyman
  • Kevin Eldon
  • Adam Deacon
  • Davina McCall
  • Riz Ahmed
  • Beth Cordingly
  • Kathleen McDermott
ZeneszerzőDan Jones

OrszágAnglia
Nyelvangol
magyar szinkron
Évadok1
Epizódok5
Gyártás
VágóChris Wyatt
Forgatási helyszínangol Big Brother (valóságshow) ház
OperatőrTat Radcliffe
Részenkénti játékidőTv adásban: 185 perc DVD változatban: 141 perc
GyártóEndemol
ForgalmazóBanijay UK Productions
Sugárzás
Eredeti adóE4
Eredeti sugárzás2008. október 27. – 2008. október 31.
Első magyar adóHBO
Kronológia
Kapcsolódó műsorBig Brother
További információk
SablonWikidataSegítség

A Hulla-ház (eredetileg angolul: Dead Set) egy angol televíziós horrorsorozat, amely 2008 októberében került adásra az E4 csatornán. Rendezője Yann Demange. Műfaja szerint mini-sorozat.

A történet fő helyszíne az angol Big Brother ház, ahol a cselekmények kezdetekor kiszavazást tartanak. A cselekmény mindhárom szála valamilyen módon ide köthető, rögtön a történet fő szálát is itt követheti a néző, amikor az eddig bohóckodó szereplőknek és a házba menekülő háttérmunkásnak (Kellynek) a saját, és sokszor egymás életéért kell harcolnia az élőhalottak ellen. A második szálon Kelly barátja, Alex, és Riq, a mindenre lövő középkorú nő útja látható, ahogy a BB-házba igyekeznek eljutni. A történet harmadik szála szolgáltatja a sorozat fő humorát, ahol egy élőhalott beszorítja a BB korántsem figyelmes producerét (Patrick) és egy kiszavazott, csinos és finnyás bentlakó hölgyet (Pippa) a stúdió egyik irodájába, néhány süteménnyel, és egy üveg pezsgővel.

Történet[szerkesztés]

Miközben a Big Brother valóságshow-ban a kiszavazás zajlik, Angliában elszabadul a pokol, zavargásról érkeznek hírek szerte az országból. A producer Patrick és asszisztense megpróbálják fenntartani a rendet, miközben a házban senki sem tudja, mi történik a külvilágban. A műsorvezető Kelly nem fogadja a barátja, Riq hívásait, aki egy vasútállomáson rekedt. Sophie, a BB-lakó Pippa mamája egy sofőrrel a stúdióba igyekszik. Amikor megállnak egy összetört kocsinál, a sofőrt megtámadja egy zombi. Mire a stúdióhoz érnek, átváltoznak, és rátámadnak a biztonsági őrre. Pippa a következő kieső. Amikor elhagyja a házat, a sérült őr betör a többiek közé.Egy zombival való találkozás után Riq egy benzinkútnál rejtőzik el. A másik túlélő, Alex fegyverrel kényszeríti, hogy élelmiszert szedjen össze, majd a tengerpart felé indulnak a nő autóján. A kocsi lerobban, és hamarosan zombik gyűrűjében találják magukat. Végül sikerül bemenekülniük a közeli, elhagyott házba. Patrick és Pippa a zöld szobában ragad. Képtelenek kapcsolatot teremteni a külvilággal. Az idő múlásával egyre nehezebben viselik a bezártságot. A zombivá változott Davina folytatja a portyázást a folyosón, miközben megpróbál erőszakos módon bejutni a szobába. Riq el akar jutni Kellyhez. Meggyőzi Alexet, hogy a biztonságot jelentő házból menjenek a stúdióba, induljanak el csónakkal a folyón. Miközben Alex kinyitja a kaput, egy zombi megharapja. Mivel tudja, hogy át fog változni, egy fejszét ad a férfinak, hogy ölje meg őt. Patrick és Pippa megöli az élőhalott Davinát, és eljutnak a stúdió vezérlőtermébe. A mikrofonrendszeren keresztül kommunikálni tudnak a bentiekkel, Kellyvel és a többiekkel. Kelly és Space találkozik Patrickkal és Pippával, közben elintézik az élőhalott Briant. Mivel a zombik körbevették őket, Patrick meglepő tervvel áll elő.

Epizódok[szerkesztés]

Epizódok Játékidő (tv adásban) Eredeti sugárzás
1. 45 perc 2008. október 27.
2. 25 perc 2008. október 28.
3. 25 perc 2008. október 29.
4. 25 perc 2008. október 30.
5. 25 perc 2008. október 31.

Források[szerkesztés]