HttpUnit

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
HttpUnit
Programozási nyelvJava
Operációs rendszermulti-platform(JVM)
Méret4.0 MB (archiváltan)
Állapotaktív
Kategóriaszoftver tesztelés
LicencMIT
A HttpUnit weboldala

A HttpUnit egy nyílt forráskódú szoftver teszt keretrendszer, amely webhelyek böngésző nélküli tesztelésére használható. A HttpUnit támogatja a HTML form kezelést, JavaScript-et, HTTP alap elérési hitelesítést, automatikus oldal átirányítást és HTTP-süti kezelést. Java nyelvű, megengedi a Java teszt kódnak, hogy feldolgozza a válasz oldalakat sima szövegként, XML DOM-ként vagy formok, táblázatok, linkek konténereként. HttpUnit jól illeszkedik a JUnit-tal való kombinált használatra, azért, hogy könnyen lehessen teszteket írni a webhely megfelelő működésének ellenőrzésére.

A HttpUnit használata lehetővé teszi a webalkalmazások automatikus tesztelését, valamint segítséget nyújt a regressziós tesztelésben is.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a HttpUnit című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.