HtmlUnit

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
HtmlUnit

Első kiadás2002-05-22
Legfrissebb stabil kiadás3.11.0 (stabil verzió, 2024. február 10.)[1]
Programozási nyelvJava
Operációs rendszermulti-platform (JVM)
PlatformJava virtuális gép
Elérhetőangol
KategóriaWebböngésző
LicencApache License 2.0
A HtmlUnit weboldala

A HtmlUnit egy javában írt felület nélküli webböngésző, amely lehetővé teszi a webhely általános manipulációját Java kódból, beleértve a formok kitöltését és elküldését vagy a hiperlinkre való kattintást is. Hozzáférést biztosít a kapott weboldal struktúrájához és tartalmáhozhez. A HtmlUtil részlegesen emulálja a böngésző viselkedését beleértve az TCP/IP és HTTP alacsony szintű vonatkozásait is. Az olyan metódusok, mint pl. getPage(url), getLinkWith("Click here"), click() lehetővé teszik, hogy a felhasználó navigálni tudjon a hypertext-en keresztül és visszakapjon teljes weboldalakat a HTML, JavaScript, Ajax és cookies-kal együtt. Ez a felület nélküli böngésző kezelni tudja a HTTPS security-t, a basic http autentikációt, automatikus oldal átirányításokat és különböző HTTP header-eket. A Java teszt kód számára lehetővé teszi, hogy megvizsgálhassa a visszatérő oldalakat akár szövegként, XML DOM-ként, formok gyűjteményeként, táblákként vagy linkekként.[2]

A HtmlUnit legáltalánosabb használata a weboldalak automatikus tesztelése, de használják web scraping-ra is vagy webhelytartalmak letöltéséhez is.

A 2.0-s verzió számos újdonságot, bővítést tartalmaz, mint pl. W3C DOM implementációját, Java 5 funkciók használatát, jobb XPath támogatást, javított hibás HTML kezelést, továbbá számos JavaScript bővítést. A 2.1-es verzió a felhasználók által jelzett teljesítménybeli problémák javítására helyezi a hangsúlyt.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Release 3.11.0, 2024. február 10. (Hozzáférés: 2024. február 20.)
  2. HtmlUnit Home. (Hozzáférés: 2010. december 23.)

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a HtmlUnit című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.