Homer odüsszeiája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Homer odüsszeiája
A Simpson család
1. évad, 3. epizód
Simpsons0103.jpg
Homer, Bart szobájában
Eredeti cím Homer's Odyssey
Író Jay Kogen
Wallace Wolodarsky
Rendező Wes Archer
Gyártási szám 7G03
Első sugárzás 1990. január 21.
Kronológia
← Előző
Következő →
Bart, a zseni
Mindenhol jó, de miért vagy otthon?

A Homer odüsszeiája (eredeti címén: Homer's Odussey) a harmadik Simpson család epizód. Amerikában 1990. január 21-én mutatták be. Magyarországon 1998. szeptember 16-án mutatta be a TV3. Az epizód produkciós kódja: 7G03. Az epizódot Jay Kogen és Wallace Wolodarsky írta, valamint Wes Archer rendezte.

Tartalom[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Mrs. Vadalma elviszi az osztályát a springfield-i atomerőműbe. Miközben egy elektromos kocsin haladva kereszülhalad az erőművön, Homer leveszi a szemét a vezetésről, majd beleszáguld egy radioaktív csőbe, ami az erőmű leállását okozza.

Homert kirúgják biztonsági előírások ismételt megsértéséért. Letört hangulatában az asztalon hagyva egy búcsú üzenetet egy kővel a híd felé indul. Lisa megtalálja a levelet és értesíti a többieket. A hídon átkelve meg akarták állítani Homert, de majdnem elgázolta őket egy közeledő teherautó. Szerencsére Homernak sikerült épp időben ellöknie őket az útról.

Ezt követően Homer keresztes hadjáratba kezd, hogy életeket mentsen. Mindenhova plakátokat, sebességkorlátozó táblákat és figyelmeztető táblákat helyeztet. Mikor a közlekedési biztonság az egekbe szökött, Homer az atomerőmű ellen tesz lépéseket. Mr. Burns felajánl neki egy új munkát, biztonsági vezetőként, több fizetéssel. Homer elfogadja az ajánlatot, és az odakint várakozó, lázadó tömeget megnyugtatja.