Hits+

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kylie Minogue
Hits+
válogatásalbum
Megjelent2000. november 7.
Felvételek1993–97
StílusDance-pop, szintipop
Nyelvangol
Hossz72:23 (Nemzetközi változat)
KiadóDeconstruction Records
Kritikák
Kylie Minogue-kronológia
Greatest Hits
(1992)
Hits+
(2000)
Confide in Me
(2002)
SablonWikidataSegítség

A Hits+ Kylie Minogue ausztrál énekesnő második nagy válogatásalbuma, mely 2000. november 7-én jelent meg a Deconstruction Records kiadó gondozásában. Ez volt az utolsó válogatáslemeze, mely ennél a kiadónál jelent meg, ugyanis Minogue következő stúdióalbuma, a Light Years már a Parlophone kiadónál jelent meg ugyanebben az évben. A lemez borítójának eredetileg szánt képet elvetették és egy másik fotósorozat képét választották, melyet Michael Williams készített 1995-ben.

Háttér és összetétel[szerkesztés]

Ez a válogatás a Kylie Minogue és Impossible Princess lemezről tartalmaz dalokat, illetve ritkaságokat és korábban kiadatlan dalokat ebből a két időszakból. A lemezen mind a hét kislemez megtalálható Minogue a Deconstruction Records kiadónál töltött időszakából, kivéve a „Cowboy Style”-t, mely Ausztráliában jelent meg kislemezként. A további dalok közt található a Nick Cave-vel közösen előadott „Where the Wild Roses Grow” és az olyan ritkaságok, mint az “If You Don’t Love Me” és a „Tears”, melyek kislemezek B-oldalai voltak. A Kylie Minogue korszak kiadatlan dalai között szerepel a „Gotta Move On” és a „Difficult by Design”, valamint az „Automatic Love” akusztikus verziója és a „Where Has the Love Gone?” remixe. Az Impossible Princess korszakból a korábban kiadatlan „Stay This Way” és a ritkaságnak számító „Take Me with You”. Az album nemzetközi változatán tizenöt dal szerepel, míg az amerikai változatán csak tizennégy, mely nem tartalmazza a „Where the Wild Roses Grow” című dalt. Az ausztrál kiadáson tizenhat dal szerepel, melyek egyike az Impossible Princess korszakából származó korábban kiadatlan „This Girl”.

Fogadtatás[szerkesztés]

A kritikusok értékelései[szerkesztés]

Annak ellenére, hogy anyagilag nem volt sikeres a lemez, a Hits+ pozitív visszajelzést kapott a kritikusoktól, akik azért dicsérték, mert a Deconstruction Records kiadónál töltött ideje alatt készült dalokat is feltettek erre a nagy válogatáslemezre. Az AllMusic pozitívan értékelte a lemezt, mondván, hogy „az Egyesült Államokban egyre erősödő népszerűségét kihasználva az Arista Records 2002 elején reklámozni kezdte Kylie Minogue-ot a Hits+ újrakiadásával. Ez a lemez kiemeli azon dalokat, melyek az 1990-es évek közepén indie előadót csináltak Minogue-ból visszatekintve a saját nevét viselő lemezére 1994-ből és az Impossible Princess-re 1997-ből. A Hits+ tökéletes bármelyik rajongó számára, ugyanakkor egy nagyszerű visszatekintés egy olyan lelkes rajongónak is, aki fel szeretné fedezni Kylie Minogue vad zenei világát”.

Kereskedelmi fogadtatás[szerkesztés]

A Hits+ annak ellenére sikertelen volt, hogy egy nagy válogatáslemez. A brit albumlistán a Top 50-en belül a 41. helyig jutott. Ausztráliában nem jutott be a Top 50-be, a 63. helyik jutott az ARIA listán.[1]

Számlista[szerkesztés]

  Cím Hossz
1. Confide in Me (Master Mix) 5:51
2. Put Yourself in My Place (Radio Edit) 4:12
3. Where Is the Feeling (BIR Dolphin Mix) 4:13
4. Some Kind of Bliss 4:14
5. Did It Again (Radio Edit) 4:16
6. Breathe (Radio Edit) 3:40
7. Where the Wild Roses Grow (duett Nick Cave-val) 3:58
8. If You Don’t Love Me (B-oldal a kislemezről „Confide in Me”) 2:11
9. Tears (B-oldal a kislemezről „Did It Again”) 4:29
10. Gotta Move On (nem kiadott dal a korszakból Kylie Minogue) 3:36
11. Difficult by Design (nem kiadott dal a korszakból Kylie Minogue) 3:43
12. Stay This Way (nem kiadott dal a korszakból Impossible Princess) 4:35
13. Automatic Love (Acoustic Version) 4:24
14. Where Has the Love Gone (Roach Motel Remix) 9:26
15. Take Me with You (ritkaság a korszakból Impossible Princess) 9:11

Helyezések[szerkesztés]

Slágerlista (2000) Legfelső
helyezés
Ausztrália (ARIA Charts)[1] 63
Egyesült Királyság (UK Albums Chart)[2] 41

Minősítések és eladási adatok[szerkesztés]

Ország Minősítés Eladás Alapul
Egyesült Királyság (BPI) Ezüstlemez 60 000+ Szállításokon

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Ryan, Gavin. Australia's Music Charts 1988-2010 (angol nyelven). Mt. Martha, Victoria, Ausztrália: Moonlight Publishing (2011) 
  2. Kylie Minogue | Artist | Official Charts (angol nyelven). UK Albums Chart, 2017. július 29.

Külső hivatkozások[szerkesztés]