Havlíčkův Brod-i járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Havlíčkův Brod-i járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületVysočina kerület
RendszámHB
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Havlíčkův Brod-i járás (Csehország)
Havlíčkův Brod-i járás
Havlíčkův Brod-i járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 36′ 47″, k. h. 15° 34′ 52″Koordináták: é. sz. 49° 36′ 47″, k. h. 15° 34′ 52″
A Wikimédia Commons tartalmaz Havlíčkův Brod-i járás témájú médiaállományokat.
A Havlíčkův Brod-i járás

A Havlíčkův Brod-i járás (csehül: Okres Havlíčkův Brod) közigazgatási egység Csehország Vysočina kerületében. Székhelye Havlíčkův Brod. Lakosainak száma 96 011 fő (2009). Területe 1264,95 km².

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

BačkovBartoušovBěláBezděkovBojištěBoňkovBorekBřevniceČachotínČečkoviceČeská BěláChotěbořChřenoviceChrtníčČíhošťDlouhá VesDolní KrupáDolní MěstoDolní SokolovecDruhanovGolčův JeníkovHabryHavlíčkova BorováHavlíčkův BrodHerálecHeřmaniceHněvkoviceHorní KrupáHorní PasekaHradecHurtova LhotaJedláJeřišnoJilemJitkovKámenKamenná LhotaKlokočovKnykKochánovKojetínKoutyKožlíKozlovKraboroviceKrásná HoraKrátká VesKrucemburkKunemilKvětinovKyjovKyniceLányLedeč nad SázavouLeškoviceLeština u SvětléLibice nad DoubravouLípaLipnice nad SázavouLučiceMalčínMalečMichaloviceModlíkovNejepínNová Ves u ChotěbořeNová Ves u LeštinyNová Ves u SvětléOkrouhliceOkrouhličkaOlešenkaOlešnáOstrovOudoleňOvesná LhotaPavlovPodmoklanyPodmokyPohledPohleďPřibyslavPřísekaProsíčkaRadostínRozsochatecRušinovRybníčekSázavkaSedletínSkorkovSkryjeSkuhrovŠlapanovSlavětínSlavíkovSlavníčSloupnoSlužátkySobíňovŠtokyStříbrné HorySvětlá nad SázavouTisTrpišoviceUhelná PříbramÚhořilkaÚsobíVepříkovVeselý ŽďárVěžVěžniceVilémovVilémoviceVískaVlkanovVysokáŽdírecŽdírec nad DoubravouŽižkovo PoleZvěstovice

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Havlíčkův Brod District
A Wikimédia Commons tartalmaz Havlíčkův Brod-i járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Havlíčkův Brod District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Havlíčkův című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.