Harmadik műszak

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Harmadik műszak
(Third Watch)
Műfaj bűnözés / dráma

Alkotó(k) John Wells, Edward Allen Bernero
Főszereplő(k) lásd: Szereplőgárda
Főcím Keep Hope Alive
Főcímzeneszerző The Crystal Method

Ország Flag of the United States.svg USA
Nyelv angol
Évadok 6
Epizódok 132 (epizódlista)
Gyártás
Részenkénti játékidő kb. 42-43 perc epizódonként
Sugárzás
Eredeti adó

Flag of the United States.svg NBC

Flag of Hungary.svg RTL Klub
Eredeti sugárzás 1999. szeptember 23.2005. május 6.
Kronológia
Kapcsolódó műsor(ok) Vészhelyzet, Rejtélyes vírusok nyomában
Külső hivatkozások
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
TV.com-összefoglaló

A Harmadik műszak (Third Watch) egy amerikai tévéfilmsorozat. Az NBC-n az első epizód 1999. szeptember 23-án, az utolsó 2005. május 6-án került adásba. Magyarországon az RTL Klub csatornán több fázisban lehetett megtekinteni a részeket.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Carlos Nieto – Anthony Ruivivar[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Carlos

Carlos a sorozat elején tanuló mentő, akit Monte Parker mellé osztanak be. Dokival jó barátok lesznek. Családjáról nem tud semmit, nevelőintézetben nevelkedett. Csak később kezdi el keresni hozzátartozóit, akikre rá is bukkan. Van egy kislánya, akinek életéért harcolt is, mert a gyermek súlyos beteg volt. Sokszor kötözködő stílusú, nehezen látja be hibáit. Kapcsolatokat nehezen talál, talán nagy szája miatt. Végül mégis Cupido nyila szúr belé, mert kolléganőjével, Levinne-nel megértik egymást, és szerelembe esve meg sem állnak az oltárig. Nagyon súlyosan érinti barátjának, Dokinak teljes összeomlása.

Anthony Ruivivar

1970. november 4-én született a Hawaii szigeteken található Honolulu városában. Ereiben filippino, kínai, spanyol, német, és skót vér is csörgedezik. Álma volt, hogy zenész lesz. Ennek oka, hogy édesapja is muzsikált. A bostoni egyetemet végezte el. Életében több filmben és sorozatban is feltűnt, s olyan sztárokkal is együtt játszhatott, mint Sarah Michelle Gellar vagy Halle Berry. Feleségét Yvonne-nak hívják, aki a sorozat Holly-ját alakítja. Így tehát nem csak a sorozatban kötöttek házasságot. Két gyermeke van: Son és Levi. Családjával jelenleg New York-ban él. Szabadidejében szeret szörfölni. Ahol már láthattuk: Harmadik műszak (sorozat), Rejtélyes vírusok nyomában (sorozat), Express (film), Swimming (film), Fehér agyar 2. (film), Traveler - Az utolsó vakáció (sorozat)

Monte Parker – Michael Beach[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Dokit alakító színész 1963. október 30-án látta meg a napvilágot Massechusetts államban. A színésznek tanuló ifjú Michael a Juliardon végzett. Pályája során sok sorozatban és filmben is megfordult, azonban a színház világa sem áll messze tőle. Sőt már 18 évesen rendezett darabokat. Családjával, azaz feleségével és 4 gyermekével Los Angelesben él. Sorozatok, ahol már láttuk őt: Harmadik műszak, Vészhelyzet, Walker, a texasi kopó; Quantum Leap, Filmjei: Spawn - Az ivadék (1, 3); Hétvégi háború

Jimmy Doherty – Eddie Cibrian[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jimmy

Jimmy Doherty tűzoltó, aki munkája mellett családjára is szán időt, azonban nem eleget. Megromló házasélet, válás jellemzi kapcsolatát. Volt felesége szintén fontos szereplője a sorozatnak, Ő Kim, a mentős. Egy kisfiúk született, sőt az utolsó évadban egy újabb kisbabát várnak. Kapcsolatuk rendeződni látszik, amelynek a közös gyerekek csak örülhetnek. Jimmy jó tűzoltó, azonban nagyon önfejű is. Komoly baleset is éri a sorozat közben, amely után hosszú lábadozási időszak követi. A sorozat utolsó évadjában alig szerepel, szerepe szerint átigazolt egy másik csoporthoz.

Eddie Cibrian

Eddie Cibrian 1973. június 13-án született California megyében. Kubából emigrált család egyetlen gyermeke. Eleinte sportkarrierre vágyott, ugyanis szereti a labdarúgást, a röp-, a kézi- és a kosárlabdát is, sőt még a golf is a kedvence. Egy osztálytársa reklámfilmbe való beválogatása után ő is megpróbálta. Részt vett egy italmárka reklámfilm toborzásán is. Hamarosan 8 egymást követőbe is sikeresen jelentkezett. Közgazdasági egyetemre jelentkezett, azonban nem volt pénze a befejezésre. Végül a színészet mellett döntött. Sorozatokban és filmekben is megállja a helyét. Első szerepe: Kids killing kids című film volt. Példaképe: Paul Newman. Kedvenc sorozata: Vészhelyzet. Fontos számára, hogy legalább egy helyre el tudjon utazni egy évben. Zenei stílusa: Rock and roll. Saját együttesének neve: 3Deep. Feleségével, Brandi Ganville-lel, és két gyermekével, Mason Edward és Jake Austin-nal Los Angelesben élnek. Előszeretettel fényképeztette magát, azaz gyakran megfordult az újságok címlapján is. Sorozatai: Sunset Beach, Harmadik műszak, Rejtélyek városa, Beverly Hills 90210, Sabrina, a tini boszorkány, Baywatch Nights, Fiatalok és nyugtalanok. Filmje: Logan bosszúja, Húgom, nem húgom

Faith Yokas – Molly Price[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Faith

Faith Yokas két gyermek édesanyja. Lányát Emily-t sokat láthatjuk a történetben, míg fia, Charlie keveset tűnik fel az epizódok alatt. Férjével sokszor nem értik meg egymást, s ennek következménye, hogy az utolsó évadra el is válik Fredtől. Faith rendőr, aki szereti a munkáját, de nem tudja egy súlyba tartani családjához fűződő érzéseivel. Sokszor ér haza későn, a gyerekek csak keveset látják. Ezt megunva a férje, új társ után néz. A válás után lánya úgy dönt vele marad, míg Charlie az apját választotta. Emily-vel közelebbi kapcsolat alakul ki, szinte anya-lányból barátnői lesz. Ez pozitív irányba hajlik el. Faith társa sokáig az önfejű Bosco, akivel jó párost alkotnak. Amikor feltűnik a szereplők közt Cruz hadnagy, elharapóznak az indulatok. Egy ügy közepén egymásnak esnek és Faith súlyos lövést kap, amitől újra meg kell tanulnia járni. Lábadozása során sok kellemetlenséget okoz mindenki számára, senkivel sem találja a közös szót. Azonban egy fontos családi tragédia ügyéban való nyomozásért előléptetik nyomozóvá. Ezt a szerepet tölti be az utolsó évadban is.

Molly Price

1966-ban született New Jersey-ben. Sokat foglalkoztatott színészek közé tartozik. Szerepelt: Random Hearts, Sweet & Loudown. Számos filmberkeken belüli nagyágyúval játszott már egy alkotásban: Woody Allen, Kristin Scott Thaomas, Harrison Ford, Sean Penn, Uma Thurmann. Mielőtt színész lett, két lánytestvérével egy éttermet tartott fenn, aminek neve: Három nővér. Jelenleg már csak a két testvére dolgozik ott. Azonban a mai napig nagyon szeret főzni. Kedvtelései: olvasás, box. 1998-ban ismerte meg a férjét, Derek-et, aki tűzoltó. Látható volt a Rejtélyes vírusok nyomában című sorozat egyik epizódjában, ahol a nyomozó Faith Yokas bőrébe bújt.

Maurice Boscorelli – Jason Wiles[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bosco

Bosco Faith rendőrtársa, akivel sokáig jó viszonyban vannak. Szinte bármire kéri a nőt, mindig segít neki. Szereti a munkáját. Családjáról csak később derülnek ki dolgok, apját megveti, amiért otthagyta a családját, s édesanyját nagyon elkeserítette. Testvérének sorsa megpecsételődött akkor, amikor először droghoz nyúlt. Azóta ült börtönben terjesztésért is. Anyja pedig kemény munkával próbál felejteni, s megélni. Egyedül csak édesanyjával érti meg magát. Nem jellemzik a hosszú kapcsolatok életét, gyakran váltogatta partnereit. Nehezen lehetne elhinni róla, hogy élhet családos életet is. Egy ideig közte és Cruz hadnagy között szexuális kapcsolat volt, de ez sem tartott sokáig, mivel kiderül, hogy a hadnagynak ezzel hátsó szándéka volt. Magát okolja a Faith-szel történt tragédia után. Végül ő kerül slamasztikába, a Donald Man elleni harc során komoly lövés éri, amely látásának romlásához vezet.Testvére pedig meghal az 5. évad végére. Faith és az ő kapcsolata a vége felé megromlik, ám mivel az új munkahelyükön is sokat fognak találkozni, ezt a lehetőséget nyitva hagyták, hogy a barátságukkal mi lesz a jövőben....

Jason Wiles

Kansasből származik. 1970-ben született. Mindig is színész akart lenni. Statisztaként kezdte pályafutását. 19 évesen szerepelt először egy filmben, igaz csak fél percig volt látható a Mr. és Mrs. Bridge-ben. Sokáig reklámfilmekben is játszott. A nagy áttörést A nagyfiúk nem sírnak című film jelentette számára. Los Angelesben él, de sok időt tölt New York-ban is. Gyermekként nagyon eleven volt, s sok időt töltött el a kansasi rendőrőrs lakói között. Gyermekei: Georgia és Wilke. Szerepelt egy Bon Jovi videoklipben is, ahol egy festőt alakít.

Ty Davis – Coby Bell[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kaliforniából származik. Már az óvodában szórakoztatta a közönséget, azaz hamar a színészet érdekelte. Édesapja, Michel Bell a "Brodway veteránja" címet érdemelte ki. Szeret kosárlabdázni, teniszezni, énekel, és billentyűs is. Egy ideig kicsapongó életet élt, azonban gyermekáldás után életvitelt változtatott. 2002-ben ikerlányai születtek. Felesége: Bell Avis. Szerepei: Buffy, a vámpírok réme, A játékos, Smart Guy, Parent Hood. New York-ban él.

Kim Zambrano – Kim Raver[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

((Kim Zambrano))

Kim mentősként dolgozik az 55-ös körzetben, ott ahol a volt férje Jimmy is, aki tűzoltó. Kim társa Bobby volt, akit egy drogos lelőtt, de a műtétet már nem élte túl. Ezután Kim depressziós lett és öngyilkos akart lenni. Miután visszatér dolgozni egy ideig Alex lesz a társa.Miután Alex meghal, Dokit előléptetik és Kim lesz a csoportvezető. Kim újra összejön Jimmyvel, el is jegyzik egymást, de Kim szakít vele, mert nem akar újra félelemben élni minden egyes tűzesetnél (Jimmyt áthelyezik egy másik körzetbe). Doki megőrülése érzékenyen érinti. Kim megtudja, hogy újra terhes, ezt közli Jimmyvel, végül pedig otthagyja az őrsöt. Az utolsó részben újra feltűnik Jimmyvel és az újszülött kisgyerekkel Carlos és Levin esküvőjén.

((Kim Raver))

New York-ban született. Egy interjúban nem árulta el a korát, azonban azt elmondta, március 15-én született. 6 és 9 éves kora között szerepelt a Szezám utcában. Drámatagozatos gimnáziumba járt, majd tanulmányait a bostoni egyetemen folytatta. Itt művészettörténelmet tanult. Később mégis a színészet mellett döntött. Első filmes szerepe a Holiday című alkotásban volt. További sorozatai: Trinity, Kerge város, Harmadik műszak Példaképei: Jodie Foster, Susan Sarandon, Sean Penn Érdekessége: beszél az angolon kívül franciául és németül is. Sokáig tolmácsként dolgozott, s eközben nevelte gyermekét.

John Sullivan – Skipp Sudduth[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1956. augusztus 23-án született az USA-ban. A családja biológust vagy orvost szeretett volna nevelni belőle. Biológiából érettségizett, kórházban dolgozott eleinte, de az orvosi egyetemre már nem adta be pályázati lapját. Álma a színészet volt. Danville-ből Chicagóba költözött, ahol a Steppenwolk Színház tagja lett. Később New York-ba költözött át. 1982 óta forgat. Szerepelt már Robert de Niro, Helen Hunt, Wesley Snipes, Vince Vaughn oldalán is. Filmjei: 54, Az otthon melege, Pénzvonat, Hibátlanok, Ronin, Flawless. A zene sem áll messze tőle, Brian O' Neill-lel még közös bandája is volt. Egy együttes tulajdonosa, amit Minus Tednek hívnak. Itt ő a billentyűs. 2002-ig két lemezt adtak ki. Szenvedélye:autóversenyzés, száguldás.

Bobby Caffey – Bobby Cannavale[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A kritikusok őt tartották a legszexisebb színésznek a sorozatban, azonban hamar kiszállt belőle. (A történet szerint egy drogos lelövi, s Kim kezei közt hal meg.) Bobby 1971. május 3-án született Union City-ben (New Jersey). Nem csak filmekben, hanem kőszínházakban is csillogtatja tehetségét. Tagja a Circle Repertory Theatre-nek, és a Lab Theatre-nek is.

Története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Warner Bros sorozatát 1998-ban kezdték el forgatni, és már azon évben be is mutatták az első epizódokat. Az élet mindennapjait mutatja be, hogyan látják a főbb problémákat az 55-ös körzet dolgozói, akik egytől egyig az életünk biztonságos létéért végzik munkájukat. Legyenek rendőrök, tűzoltók, vagy mentők, ők mindig rajtra készen állnak. A sorozat 6 évfolyamot élt meg, s rengeteg szereplőt foglalkoztatott. Némelyek az első epizódtól jelen voltak, s végig kitartottak, egészen a sorozat befejezéséig.

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]