Halj meg egy kicsit minden nap!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Halj meg egy kicsit minden nap szócikkből átirányítva)
Halj meg egy kicsit minden nap!
Született feleségek
1. évad, 12. epizód
Eredeti címEvery Day a Little Death
ÍróChris Black
RendezőDavid Grossman
Gyártási szám112
Első sugárzás2005. január 16.
2006. január 25.
Kronológia
ElőzőLépj tovább!
KövetkezőA te hibád!

A Halj meg egy kicsit minden nap! (Every Day a Little Death) a Született feleségek (Desperate Housewives) című amerikai filmsorozat tizenkettedik epizódja. Az Amerikai Egyesült Államokban először az ABC (American Broadcasting Company) adó sugározta 2005. január 16-án.

Az epizód cselekménye[szerkesztés]

Az autója után megtalálják Mrs. Huber elásott holttestét is. A Lila Akác köz lakóit pedig valósággal sokkolja a gyilkosság ténye. Carlos Solis-t végre kiengedik a vizsgálati fogságból. Ám hazatérte a hitvesi lakba nem teljesen úgy alakul, ahogy azt Gabrielle eltervezte, ugyanis kiderül, hogy Carlos házi-őrizetben marad, vagyis csinos kis feleségére marad, hogy pénzt hozzon a házhoz. Az edzőteremben egy egyszerű félreértés folytán azt hiszik Lynette kisfiáról, hogy halálos beteg, amit a Scavo-anya nem restell kihasználni…A patikus George, Bree egyik "gyenge pontjával", egy pisztollyal ajándékozza meg álmai asszonyát. Amikor azonban Bree le akarja tesztelni a fegyvert, a nem túl szokványos randi bizarr balesetbe torkollik. Mike-nak fel akar mondani a megbízója, miközben Susan számára világossá válik, hogy a Mrs. Huber vezette titkos naplókban szörnyű tette biztosan meg van örökítve. Ezért hát úgy dönt, legjobb lesz, ha ő maga számol be Edie-nek a gyújtogatásról. Erre pedig az elhunyt asszony hamvainak szétszórása ígérkezik a legalkalmasabb pillanatnak… Edie és Susan kieveznek a tó közepére, hogy szétszórják a hamvakat, és Edie sírva fakad. Elmondja Susannek, hogy mennyire hálás neki, mire Susan bevallja, hogy ő gyújtotta fel Edie házát. Edie fogja Martha hamvait, és Susan arcába szórja.

Szereplők[szerkesztés]

Mary Alice epizódzáró monológja[szerkesztés]

  • A narrátor, Mary Alice monológja az epizód végén így hangzik (a magyar változat alapján):

"A halál elkerülhetetlen. Ígérete már születésünkkor megpecsételi mindannyiunk sorsát. De mielőtt ez az ígéret betartatik, mind azt reméljük, hogy történik velünk valami. Legyen az gyönyörteli szerelem, vagy békés családi élet, esetleg gyötrelmes veszteség, mind arra vágyunk, hogy megtapasztalhassunk valamit, ami értelmet ad életünknek. De a szomorú valóság az, hogy nem minden élet nyer értelmet. Egyesek a számukra ezen a bolygón kimért időt a partvonalon ücsörögve töltik. Arra várván, hogy történik velük valami. Míg késő nem lesz."

Érdekességek[szerkesztés]

  • Amikor George véletlenül lelövi magát és a következő jelenetben Bree George kórtermébe megy, hallható a háttérben, hogy Greenberg. Dr.-t hivatják. Őt láthatjuk a 3. évad 4. részében, aki közli Ida Greenberg nénikéjével, hogy Mike felébredt a kómából

Epizódcímek szerte a világban[szerkesztés]

  • Angol: Every Day a Little Death (Minden nap egy kis halál)
  • Francia: Il veut faire un bébé tout seul
  • Német: Asche auf mein Haupt (Mea Culpa!)
  • Olasz: Si muore un po' ogni giorno (Halj meg egy kicsit minden nap!)