Ha eljön a kaszás…

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Ha eljön a kaszás... szócikkből átirányítva)
Ha eljön a kaszás…
Odaát
2. évad, 1. epizód
Eredeti címIn My Time Of Dying
VendégszereplőJeffrey Dean Morgan (John Winchester)
Jim Beaver (Bobby Singer)
Fredric Lehne (Azazel)
Lindsey McKeon (Tessa)
ÍróEric Kripke
RendezőKim Manners
Első sugárzás2006. szeptember 28.
Első sugárzás Magyarországon2007. október 19.
Kronológia
ElőzőHalálcsapda
KövetkezőA bohóc
Az Odaát epizódjainak listája

A Ha eljön a kaszás… (In My Time Of Dying) az Odaát című televíziós sorozat második évadjának első epizódja.

Cselekmény[szerkesztés]

A karambol után Winchesteréket kórházba szállítják. Míg John és Sam állapota gyorsan feljavul, Dean élet-halál között kezd lebegni.

A fiú lelke elhagyja a testét, és a kórházban kezd bolyongani. Miközben sikertelenül próbál kapcsolatot teremteni az emberekkel, rájön, hogy egy rejtélyes kaszás garázdálkodik a kórházban, és sorra szedi áldozatait. Dean azonban talál egy másik lelket is a épületben: egy Tessa nevű fiatal lányét, aki valójában haldoklik. A két fiatal ugyan nem tud kommunikálni az emberekkel, de egymással jól kijönnek.

John démonidézéshez szükséges dolgokat akar beszerezni Bobby segítségével, ám Sam rájön, és ezért összeveszik apjával. Míg a szócsata folyik, a szobában lélekként jelenlévő Dean idegességében össze-vissza hadonászik, és váratlanul lever egy poharat. Sam ennek alapján vesz egy játékot, melynek segítségével szellemekkel lehet kommunikálni, így megtudja bátyjától, hogy egy kaszás bolyong a kórházban.

Deant később Tessa lelke keresi fel, és felfedi előtte, hogy ő maga a kaszás, csak női testben. A szörnyeteg választás elé állítja a fiút: nemsokára meg fog halni, így átmegy a túlvilágra, vagy a Földön marad ilyen testben, de akkor egy idő után olyanná válik, mint amikre maga is vadászott.

Időközben Sam apját nem találja annak szobájában: John ugyanis az épület egyik elhagyatott szintjén a Bobby-tól szerzett alapanyagok segítségével megidézi Azazelt, és alkut köt vele: neki adja a már mindössze egy töltényt tartalmazó Coltot és lelkét, cserébe fia életéért. A sárgaszemű elfogadja az ajánlatot.

Azazel megszállja a kaszás testét, és feltámasztja Deant, aminek Sam és John is nagyon örül, az orvosok pedig csodaként könyvelik el. A férfi elbúcsúzik nagyobbik fiától, és elárul neki valami fontosat, majd kimegy a szobából. Néhány perccel később Sam rátalál apjára a kórház egyik termében, méghozzá a földre rogyva, holtan…

Természetfeletti lények[szerkesztés]

Sárgaszemű démon[szerkesztés]

Tessa[szerkesztés]

Kaszás[szerkesztés]

A kaszás az ősi legendák szerint egy szellem, vagy valamiféle hasonló természetfeletti lény, mely emberi lelkeket szállít át a túlvilágra. Eme lényt emberi szem nem látja, kivéve a leendő áldozaté, vagy halott emberé. A kaszást egyfajta medállal irányítani lehet, ezáltal parancsba adni neki, kivel végezzen.

Démonok[szerkesztés]

A démonokat a folklórban, mitológiában és a vallásban egyaránt olyan természetfeletti lényként, gonosz szellemként írják le, melyeket meg lehet idézni, és irányítani is lehet. Közeledtüket általában elektromos zavarok jelzik, maguk mögött pedig ként hagynak.

Időpontok és helyszínek[szerkesztés]

  • 2006. november 2. - ? – Sioux Falls, Dél-Dakota

Zenék[szerkesztés]

  • Creedence Clearwater Revival – Bad Moon Rising
  • Ted Nugent – Stranglehold

Külső hivatkozások[szerkesztés]