Héctor Vergara

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Héctor Vergara
Személyes adatok
Teljes név Hector Osvaldo Vergara
Születési dátum 1966. december 15.
Születési hely San JavierKanada kanada
Magasság 183 cm
Testsúly 80 kg
Beszélt nyelvek spanyol, angol
Egyéb foglalkozás igazgató
Hazai szereplés
Évek Bajnokság Státusz
2010 NB. I. asszisztens
Nemzetközi szereplés
Évek Konföderáció Státusz
19922010. FIFA-tag asszisztens

Héctor Vergara (San Javier, 1966. december 15.) kanadai nemzetközi labdarúgó-partbíró, asszisztens. Teljes neve Hector Osvaldo Vergara. 1990-ben diplomázott a Winnipegi Egyetemben. Egyéb foglalkozása: egy végrehajtó iroda vezetője.

Pályafutása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Labdarúgóként[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Fiatalon ismerkedett meg a labdarúgással, több csapatban is játszott.

Labdarúgó-játékvezetőként[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A játékvezetői vizsgát 1983-ban tette le.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Kanadai Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 1993-ban terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több válogatott és nemzetközi klubmérkőzést vezetett. Nemzetközi mérkőzéseinek száma: 77

Világbajnokság[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1993-ban az U17-es labdarúgó-világbajnokságon a Chilei válogatott négy találkozóján partbíróként tevékenykedett.

1995-ben a U17-es labdarúgó-világbajnokságon a Chilei válogatott öt mérkőzésen működött partbíróként. U17-es partbírói-mérkőzéseinek száma: 9.

2001-ben Argentínában rendezték az U20-as labdarúgó-világbajnokságot, ahol öt összecsapásra kapott partbírói felkérést.

Dél-Korea és Japán közösen rendezte a XVII., a 2002-es labdarúgó-világbajnokság döntő mérkőzéseit, ahol három csoporttalálkozón, az egyik nyolcad- illetve negyeddöntőn, majd a jelen lévő FIFA Játékvezető Bizottsága szakmai munkáját elismerve megbízta, a bronztalálkozót, a Dél-Korea–Törökország (2:3) irányító Saad Mane kuvaiti játékvezetőnek segített asszisztensként. A partbírók szakmai tevékenységük során még nem kapcsolódtak szorosan a delegált nemzeti játékvezetőhöz.

2004-ben Katarban, a FIFA Toyota U23-as labdarúgó-világbajnokságon volt asszisztens.

Németországban rendezték a XVIII., a 2006-os labdarúgó-világbajnokság döntő találkozóit, ahol három csoportmérkőzésen, az egyik nyolcaddöntős találkozón, valamint az elődöntőben, a Németország–Olaszország (0:2) találkozót irányító mexikói Benito Archundia játékvezető állandó segítőjeként szolgálta a labdarúgást. Ez volt az első világtorna, amikor a meghívott játékvezetőhöz (nemzeti vagy nemzetközi) szorosan kapcsolódtak asszisztensei.

2007-ben Kanadában rendezték az U20-as labdarúgó-világbajnokságot, ahol egy mérkőzésen segédkezett partbíróként. U20-as partbírói mérkőzéseinek száma: 6.

2008-ban a FIFA bejelentette, hogy a Dél-Afrikai rendezésű, a XIX., a 2010-es labdarúgó-világbajnokság lehetséges játékvezető-partbírók átmeneti listájára jelölte. A FIFA 2010. február 5-én kijelölte a (június 11.-július 11.) közötti dél-afrikai világbajnokságon közreműködő harminc játékvezetőt, akik Kassai Viktor és 28 társa között ott lehet a világtornán. Az érintettek március 2-6. között a Kanári-szigeteken vesznek részt szemináriumon, ezt megelőzően február 26-án Zürichben orvosi vizsgálaton kell megjelenniük. Az ellenőrző vizsgálatokon megfelelt az elvárásoknak, így a FIFA Játékvezető Bizottsága delegálta az utazó keretbe. A mexikói Benito Archundia játékvezető egyik, állandó segítőjeként tevékenykedik.

Dél-Afrika rendezi a XIX., a 2010-es labdarúgó-világbajnokság döntő küzdelmeit, ahol az OlaszországParaguay (1:1) és a PortugáliaBrazília (0:0) csoporttalálkozókon, valamint az Uruguay–Németország (2:3) bronztalálkozón szolgálta partbíróként a labdarúgást. Partbírói mérkőzéseinek száma: 5.

Arany Kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Amerikai Egyesült Államok volt a házigazdája a 6., a 2002-es CONCACAF-aranykupa tornának, amit az Észak- és Közép-amerikai, valamint a Karib-térség labdarúgó-válogatottjainak írnak ki, ahol négy találkozón kapott megtisztelő, partbírói megbízást.

Az Amerikai Egyesült Államok volt a házigazdája a 8., a 2005-ös CONCACAF-aranykupa tornának, ahol négy mérkőzésen szolgálta működő játékvezető mellett partbíróként.

Az Amerikai Egyesült Államok volt a házigazdája a 9., a 2007-es CONCACAF-aranykupa tornának, ahol kettő összecsapáson volt lehetősége a működő játékvezető mellett segítő asszisztensként dolgoznia.

Az Amerikai Egyesült Államok volt a házigazdája a 10., a 2009-es CONCACAF-aranykupa tornának, ahol három mérkőzésre kapott megbízást, mint segítő partbíró. Partbírói mérkőzéseinek száma: 13.

Konföderációs kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Dél-Afrika rendezte a 2009-es konföderációs kupa tornát, ahol kettő csoportmérkőzésen segédkezett állandó, nemzetközi játékvezető társának, a mexikói Benito Archundia játékvezetőnek. Partbírói mérkőzéseinek száma: 2.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]