Géniusz, az alkimista

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Géniusz, az alkimista
Műfajmisztikus, krimi

ÍróFonyódi Tibor
RendezőSoós Péter
Főszereplő

Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Epizódok3
Gyártás
ProducerRosta Mária
VágóCsillag Mano
Forgatási helyszínPécs, Püspökszentlászló
OperatőrVajda Péter
Markert Károly
Részenkénti játékidő3 x 50 perc
Sugárzás
Eredeti adóM1
Eredeti sugárzás2010. március 35.
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Géniusz, az alkimista 2009-es magyar háromrészes televíziós sorozat, amelyet a magyar A da Vinci-kód-ként is emlegetnek. A minisorozatot az M1 2010. március 3. és március 5. között sugározta 21:30-as kezdettel.

A minisorozatot 2009. július 7-én kezdték el forgatni, háromszor 50 percben. A misztikus krimi alkotói a Tűzvonalban rendezője, Soós Péter és forgatókönyvírója Fonyódi Tibor. Az alkotás egyik célja, hogy Pécset, mint Európa egyik kulturális fővárosát bemutassa.

Történet[szerkesztés]

A történet középpontjában a Pécsi Nemzeti Színház áll, az egyik próbán meghal Brunner Károly (Blaskó Péter), író, az okkultizmus szakértője, akinek egykori tanítványa, Paul Steiner (László Zsolt) hajszolja az öngyilkosságba, azzal, hogy egy naplót követel a férfitől. Az egyik szemtanú a színházban tartózkodó Késmárki András (Alföldi Róbert), a Janus Pannonius Tudományegyetem professzora, aki gyanúsan viselkedik. Majoros százados (Tóth Zoltán) és társa Szabó hadnagy (Ungvári István) Brunner szállodai szobáját átkutatva rábukkannak Brunner különös üzenetére, amit a fiának hagyott. Az üzenet egy látszólag értelmetlen szám- és betűsorozat. Az áldozat fia, Brunner Péter (Stohl András), a BRFK kábítószeres nyomozója, tudomást szerez apja haláláról, Pécsre utazik.

Szereplők[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

Dátum Cím Nézettség
(ezer fő)
Megoszlás 18–49
(ezer fő)
Megoszlás
(18–49)
2010. március 3. A halott ember naplója 221 5,8% 68 3,8%
2010. március 4. Bölcsek hegye 211 5,4% 61 3,3%
2010. március 5. Az elixír 283 7,2% 73 4,1%

Költségvetés[szerkesztés]

A Magyar Televízió 70 milliót, a Magyar Mozgókép Közalapítvány pedig szintén 70 milliót adott a három rész leforgatására. A minisorozat 250 millió forintból készült el.

Források[szerkesztés]