Gyöngyös Városi Televízió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Gyöngyösi Városi Televízió (röviden Gyöngyösi VTV) egy regionális tévécsatorna ami Gyöngyösön és környékén érhető el. A televízió a Gyöngyösi Médiaközpont Nonprofit Kft. üzemeltetése alatt áll.

Gyöngyösi Városi Televízió
Jelmondat: „A kép magáért beszél”
Adatok
Indulás1994. november 20.
TársaságGyöngyösi Médiaközpont Nonprofit Közhasznú Kft.
TulajdonosGyöngyös Város Önkormányzata
OrszágMagyarország Magyarország
Vételi területGyöngyös és térsége
Székhely3200 Gyöngyös, Göncz Árpád utca 4.
Vétel
Földi sugárzás
Antenna HungáriaUHF 27. programhely
Kábeles vétel
DigiKábelS5 133,25 MHz. programhely
UPCC11 217,25 MHz. programhely
T-Home
IPTV
Externet73. programhely
Online adás
gyongyostv.huÉlő adás
Hivatalos oldal

Története[szerkesztés]

Gyöngyös Város Önkormányzata 1993-ban úgy határozott, hogy Városi Televíziót hoz létre, amelynek feladata, hogy teret adjon az önkormányzat tájékoztatási kötelezettségének teljesítéséhez, a demokrácia fórumrendszerének szélesítése, a város és vonzáskörzete kulturális értékeinek bemutatása. Az elnyert stúdióalapítási engedély és az ahhoz kapcsolódó frekvencia birtokában, a Gyöngyösi VTV lehetőséget kapott arra, hogy műsorait napi két órában, 17 és 19 óra között sugározza. Az első adásra 1994. november 20-án került sor. A szerkesztőség 1998-ban beadott pályázatával 24 órás frekvenciát nyert el az UHF 27-es csatornán. A Városi Televízió korábban kétnaponta, majd 1999-től a hét öt (munka)napján jelentkezik híradóval. A szerkesztőség 2002. június 1-jétől csatlakozott a helyi televíziók által létrehozott Hálózatos Televíziók Rt-hez.

Műsorok[szerkesztés]

Aktuális[szerkesztés]

1994 óta létező hírműsor, amely korábban csak kétnaponta, 1999-től azonban hét öt napján naponta jelentkezik új adással. A híradó a napi gazdasági, vallási és sportesemények mellett a térség lakosságát foglalkoztató ügyeket dolgozza fel, valamint beszámol a civil szféra, illetve a pártok híreiről. Teret kap a kultúra és a művészeti élet, az oktatás, a diákélet. Napi szinten tájékozódhatnak nézőink a gazdasági hírekről és a tőzsdei árfolyamokról. A műsor 2022-től felhagyott a korábbi struktúrájával és rövidebb, tömörebb, lényegre törőbb hírekkel jelentkezik minden hétköznap 17:55-kor.

Aktuális Extra[szerkesztés]

Nézőtér[szerkesztés]

Heti kulturális összefoglaló.

Tallózó (megszűnt)[szerkesztés]

Az Aktuális hírműsor hétvégi összefoglalója a hét legfontosabb híreiből. A műsor 2022-ben megszűnt.

Nézőtér[szerkesztés]

Heti kulturális összefoglaló. A műsor 2x25-30 perc hosszúságú, minden vasárnap 18:20-tól jelentkezik friss tartalommal. Az állandó műsorvezetője Lónyai Linda.

Nappali[szerkesztés]

Havonta egyszer egy órán át a korszerű táplálkozásról, betegségmegelőzésről, hagyományos és kiegészítő gyógymódokról, szépségápolásról és számos - elsősorban hölgyeket érdeklő és érintő - témával kapcsolatos műsor. A műsor februárban megszűnt, témái átkerültek a Nápolyiba.

Nápolyi[szerkesztés]

Hetente élő interaktív színes magazinműsor amelyben minden, a térségben élőket érdekelhető téma, esemény helyet kap. A műsor két állandó házigazdája Tufescu Csenge és Nagy Zoltán akik minden szombaton 18:20-kor jelentkeznek új témákkal és vendégekkel.

Sport7[szerkesztés]

Sport

Mozgásban (megszűnt)[szerkesztés]

Autós magazinműsor

Hit világa[szerkesztés]

Vallási műsor

Amaro Drom, „a mi utunk”[szerkesztés]

Kisebbségi műsor

Telefonos játék (megszűnt)[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]