Guthrie Govan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Guthrie Govan
Govan 2013-ban.
Govan 2013-ban.
Életrajzi adatok
Születési névGuthrie Govan
Született1971december 27. (52 éves)
Chelmsford, Essex, Egyesült Királyság
IskoláiKing Edward VI Grammar School, Chelmsford
Pályafutás
MűfajokFúziós jazz, rock, blues, progresszív rock, funk, country, bluegrass
Aktív évek1991 – napjainkig
Kapcsolódó előadó(k)Erotic Cakes, Young Punx, Yiorgos Fakanas, The Fellowship, GPS, Asia, Dizzee Rascal, Docker's Guild, The Aristocrats, Periphery, Steven Wilson
HangszerGitár, fretless gitár
TevékenységZenész, zeneszerző

Guthrie Govan weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Guthrie Govan témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Guthrie Govan (Chelmsford, Essex, Anglia, 1971. december 27. –) angol gitáros és gitároktató, aki olyan zenekarokban fordult meg többek között, mint az Asia (2001-2006), a GPS, az Erotic Cakes a The Young Punx vagy a The Aristocrats. Nemcsak zenészként, de gitároktatóként is nagy népszerűségnek örvend, rendszeresen publikál az angol Guitar Techniques magazinban, emellett a Brighton Institute of Modern Music falai között is kamatoztatja tehetségét. Először 1993-ban figyeltek fel a nevére, mikor a Guitarist magazintól megkapta az év gitárosa címet. Azóta különféle formációkban és szólóban is készített albumokat, melyek a zenei stílusok széles skáláját öleleik fel. Leginkább a fúziós jazz és a rock befolyása érezhető játékában, de emellett könnyedén nyúl a funk vagy a country stíluselemeihez is. Rugalmassága és technikai felkészültsége révén, gyakran kerül szóba a neve, ha a legjobb kortárs gitárvirtuózokról esik szó.[1][2] Növekvő népszerűségét példázza, hogy gitárklinikáit a világ minden táján nagy érdeklődés övezi, csakúgy mint a YouTubera feltett oktató videóit.

Pályafutás[szerkesztés]

Korai évek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Readers Poll Results: The 100 Greatest Guitarists of All Time. Guitar World. [2012. október 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. február 12.)
  2. About Guthrie Govan. TC Electronic. [2015. február 15-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. február 12.)