Gustavo Méndez

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gustavo Méndez
Személyes adatok
Teljes névGustavo Méndez
Születési dátum1967. november 24.
Születési helyUruguay
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
?I. Ligajátékvezető
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
?FIFA-tagjátékvezető
SablonWikidataSegítség

Gustavo Méndez (1967. november 24.) uruguayi nemzetközi labdarúgó-játékvezető.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

Az Uruguayi labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több válogatott és nemzetközi klubmérkőzést vezetett.

Világbajnokság[szerkesztés]

1999-ben Nigéria adott otthont a 12. U20-as labdarúgó-világbajnokságnak, ahol az AusztráliaSzaúd-Arábia (3:1), a Szaúd-Arábia–Írország(0:2), és az Ausztrália–Írország (0:4) csoportmérkőzéseket irányította.

Amerika Kupa[szerkesztés]

Az 1999-es Copa América a 39. kiírás volt, amely a Dél-amerikai válogatottak első számú tornája. A tornát a CONMEBOL szervezte, melynek a házigazdája Paraguay volt, ahol a BrazíliaMexikó (2:1) csoporttalálkozót és az egyik negyeddöntőt, a Brazília–Argentína (2:1) összecsapást szolgálta játékvezetőként.

A 2004-es Copa América a 41. kiírás volt, melynek a házigazdája Peru volt, ahol a Paraguay–Chile (1:1) csoportmérkőzést illetve az egyik negyeddöntőt, a KolumbiaCosta Rica (2:0) összecsapást vezette.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 4

Arany Kupa[szerkesztés]

Az USA három nagyvárosa adott otthont az 5., a 2000-es CONCACAF-aranykupa labdarúgó tornának, ahol a Mexico – Guatemala (1:1) csoportmérkőzést és az egyik elődöntőt, a Trinidad és Tobago – Canada (0:1)

Vezetett mérkőzéseinek száma: 2

Nemzetközi kupamérkőzések[szerkesztés]

Vezetett Kupa-döntők száma: 2

Libertadores-kupa[szerkesztés]

1998-ban a FIFA Játékvezető Bizottságának felkérésére Rio de Janeiróban vezette a Vasco da GamaBarcelona (2:0) első döntő mérkőzést.

Dél-amerikai Kupa[szerkesztés]

2003-ban a CONMEBOL Játékvezető Bizottsága szakmai munkájának elismeréseként felkérte, hogy a CiencianoRiver Plate kupadöntő második találkozóját dirigálja.

Források[szerkesztés]