Groves Stadion

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Groves Stadium
Adatok
Elhelyezkedés411 Deacon Blvd
Winston-Salem, NC 27105

Megnyitás ideje1968. szeptember 21.

FelületFieldTurf
Befogadóképesség31 500 (37 623-as rekord 2004. november 13-án)
Tulajdoni viszonyok
TulajdonosWake Forest Egyetem
KezelőWake Forest Egyetem
BérlőWake Forest Demon Deacons (NCAA) (1968-napjainkig)
Az építkezés adatai
Költség$4,000,000 (USD)
Elhelyezkedése
Groves Stadium (USA)
Groves Stadium
Groves Stadium
Pozíció az USA térképén
é. sz. 36° 07′ 50″, ny. h. 80° 15′ 17″Koordináták: é. sz. 36° 07′ 50″, ny. h. 80° 15′ 17″
Térkép
A Groves Stadium weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Groves Stadium témájú médiaállományokat.

A Groves Stadium egy stadion Winston-Salemben. Legfőképp amerikaifutballhoz használják, ez a Wake Forest Demon Deacons csapatának otthona. 1968-ban nyitották meg és 31 500 néző foglalhat benne helyet.

A stadion nevéhez az eredeti, Wake Forestben található építmény köthető. A régi stadion működtetését Henry Groves finanszírozta. Mikor az iskola Winston-Salembe költözött, ő és Earl nevű testvére úgy döntöttek, továbbra is adakoznak, hogy az új stadion is nevüket viselhesse. Amíg az nem készült el, a focisták a Bowman Gray Stadiumban játszották otthoni mérkőzéseiket. Végül 1968 szeptemberében, a Deacons NC State elleni vereségével adták át a létesítményt. A korábbi Groves Stadium a Wake Forest-Rolesville Főiskola hazai pályája lett, napjainkban Trentini Stadium néven ismert.

Jelenleg két íves főlelátó található a pálya két oldalán, a déli endzone mögötti rész pedig az ún. "Deacon Hill". Itt nincs épített lelátó, füves dombon üldögélve nézhető a mérkőzés. A Bridger Székházat 1996-ban újították fel, mely a Deacon Hillel szemben helyezkedik el (az északi endzone mögött). 2006 nyarán a természetes füvet a tökéletes minőségű és direkt amerikai focizásra kifejlesztett FieldTurf talajra cserélték.

A Wake Forest és a Virginia Tech a Groves Stadionban 2006-ban

A stadion egy nagy sportkomplexum része, mely magába foglalja az Ernie Shore Fieldet és a Lawrence Joel Veterans Memorial Coliseumot. Az épületegyüttes a campushoz közel, a Deacon Boulevard és a University Parkway találkozásánál épült.

2006-ban a Wake Forest Atlétikai Igazgatósága több felújítást is megszavazott. Ezek közül az egyik a sajtósok páholyának, a Deacon Towernek a renovációja, ami a tervek szerint 2008-ra készül el. 2007. január 14-én számos WF szimpatizáns nézhette végig, ahogy az 1968 óta működő Tornyot felrobbantották. Ez a hatlépcsős felújítás harmadik pontja.

A Groves Stadium nyugati szomszédja az Ernie Shore Field, a Winston-Salem Warthogs baseballcsapatnak otthona.


További hivatkozások[szerkesztés]

  • Sport Sportportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap