Fernando Tresaco Gracia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Gracia Fernando Tresaco szócikkből átirányítva)
Fernando Tresaco Gracia
Személyes adatok
Teljes névFernando Tresaco Gracia
Születési dátum1955 (69 éves)
Születési helySpanyolország
Egyéb foglalkozásTanár
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
2000I. LigaAsszisztens
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
19952000FIFA-tagAsszisztens
SablonWikidataSegítség

Fernando Tresaco Gracia (1955. július 4.) spanyol nemzetközi labdarúgó-partbíró. Polgári foglalkozása tanár.

Pályafutása[szerkesztés]

A Spanyol labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 1995-ben terjesztette fel nemzetközi partbírónak, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) partbíróinak keretébe. Több nemzetek közötti válogatott és klubmérkőzésen szolgálta a labdarúgást partbíróként. Az aktív nemzetközi partbíráskodástól 2000-ben a FIFA 45 éves korhatárának elérésével búcsúzott.

Világbajnokság[szerkesztés]

Franciaországban rendezték a XVI., az 1998-as labdarúgó-világbajnokság-ot, ahol három csoporttalálkozón, az egyik nyolcaddöntőben, a NigériaDánia (1:4) találkozót irányító svájci Urs Meiernek, illetve az egyik elődöntőn, a Franciaország–Horvátország (2:1) összecsapást vezető José Garcia Aranda bíró partbírója lehetett. Ezen a tornán a már önállóan meghívott partbírók még nem kapcsolódtak közvetlenül hazájuk- vagy a kijelölt játékvezetőhöz. Partbírói mérkőzéseinek száma: 5.

Konföderációs kupa[szerkesztés]

Mexikó adott otthont a 4., az 1999-es konföderációs kupa tornának, ahol négy mérkőzése, közte a döntő találkozón, a Mexikó–Brazília (4:3) összecsapást irányító svéd Anders Frisk bíró egyes számú segítője lehetett. Partbírói mérkőzéseinek száma: 4.

Partbírói mérkőzéseinek száma döntőben: 1.

Sportvezetőként[szerkesztés]

A Spanyol Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottságánál (JB) instruktorként, oktatóként , nemzeti ellenőrként tevékenykedik. FIFA koordinátor, oktató és nemzetközi ellenőr.

Források[szerkesztés]