Girl’s Day

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Girl's Day szócikkből átirányítva)
Girl's Day
Balról jobbra: Minah (Mina),Sojin (Szodzsin),Yura (Jura),Hyeri (Hjeri)
Balról jobbra: Minah,Sojin,Yura,Hyeri
Információk
EredetSzöul, Dél-Korea
Alapítva2010
Aktív évek20102019
MűfajK-pop, dance-pop, Synthpop
KiadóDream Tea Entertainment
Tagok
Sojin
Minah
Yura
Hyeri
Korábbi tagok
Jihae
Jisun
Jiin
A Wikimédia Commons tartalmaz Girl's Day témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Girl's Day (koreaiul: 걸스데이) egy négytagú dél-koreai lányegyüttes a Dream Tea Entertainment menedzselésével.

A csapatnak négy tagja van, Sojin, Minah, Yura, Hyeri.

Legismertebb dalaik a "Something", "Darling", "Twinkle Twinkle", "Expectation" és a "Female President". A rajongói klubjuk a Daisy(Dai5y).[1]

Történet[szerkesztés]

A debütálás előtt[szerkesztés]

A Dream Tea már a debütálás előtt elkezdte az együttes promócióját, létrehozták a hivatalos blogot, az együttes és a tagok Twitter fiókjait, továbbá a hivatalos YouTube csatornát. A debütálást flash mobok is megelőzték Szöul népszerű kereskedelmi és szórakoztató negyedeiben, nagy érdeklődést kiváltva.[2]

2010: Debütálás, új tagok, Nothing Lasts Forever[szerkesztés]

Balról Jobbra: Sojin, Minah, Hyeri,Yura, 2010 November

Július 7-én debütáltak első számukkal a "Tilt My Head"-el, két nappal később pedig kiadták az első mini-albumukat a "Girl's Day Party 1"-et.

Alig két hónappal a bemutatkozás után a csapat hivatalos Twitter csatornáján bejelentették, hogy Jisun és Jiin személyes okokból elhagyta az együttest, helyükre Yura és Hyeri érkeztek.[3] Immáron új felállásban, 2010. október 29-én jelentkeztek egy új kiadással a "Girl's Day Party 2"-vel, promóciós száma a "Nothing Lasts Forever".

2011: Twinkle Twinkle, Everyday[szerkesztés]

Promóciós számuk a "Twinkle Twinkle"[4] március 16-án jelent meg. A csapat ugyanazon héten fellépett vele az M! Countdown, a Music Bank és az Inkigayo színpadán is. A dal népszerűnek bizonyult és mindhárom előbb említett vállalatnál bekerült a TOP 10-be.

Július 3-án jelentették be második mini-albumukat az "Everyday"-t. A lemezen a népszerű "Hug Me Once" mellett helyett kapott a "Young Love", két korábbi számuk a "Nothing Lasts Forever" és a "Twinkle Twinkle" valamint a "Hug Me Once" hangszeres változata.

2012: Everyday 2, Jihae távozása, Don't Forget Me[szerkesztés]

Sojin,Hyeri,Minah,Jihae,Yura, 2012

2012. április 17-én jelentették meg harmadik mini-albumukat az "Everyday 2"-t, promóciós száma az "Oh! My God", de az albumra került korábbi számuk a "Don't Let Your Eyes Wander", valamint három új szám. Október 17-én jelentette be a Dream Tea, hogy Jihae személyes okokból elhagyja a csapatot, helyére nem érkezik senki.[5]

A megmaradt négy tag a "Don't Forget Me" című új számukkal tért vissza a Music Bank színpadára október 26-án.

2013: Expectation, Female President[szerkesztés]

Girl's Day 2013-ban.

2013. február 20-án jelent meg "White Day" című számuk ezt követte március 14-én új albumuk az "Expectation", rajta címadó számukkal az "Expectation"-el. Ez a szám nagy siker lett és elnyerte a "Long-Run Song" díjat, mivel 15 egymást követő héten is a TOP 50-ben végzett a Gaon Chart K-Pop Awards listáján.

Június 24-én újra kiadták az "Expectation" albumukat[6] egy új számmal a "Famele President"-el. Október 10-én jelent meg a "Let's Go" című szám, melyet Sojin írt és komponált.

2014: Everyday 3, Everyday 4, Something, Darling , I Miss You, Best Album[szerkesztés]

2014. január 3-án megjelent a negyedik mini-albumuk, "Something"[7] című dallal. Még ezen a napon elérte a milliós nézettséget. A "Something" hatalmas sikernek bizonyult, második helyet ért el a KPOP Hot 100-on, első helyet számos online oldalon mint például a Bugs, továbbá második helyezést ért el a Gaon Chart-nál, továbbá 8 egymást követő héten a TOP10-ben maradt a KPOP Hot 100 ranglistáján, ezzel a Girl's Day volt az első együttes 2014-ben akiknek ez sikerült.

Április 6-án egy közönségtalálkozót tartottak Japánban, ahol elárulták hogy egy új számmal készülnek a nyárra. Az új számuk a "Darling",[8] július 14-én léptek fel vele először egy jótékonysági koncert keretében. Az összes bevételt a Plan Korea nevezetű alapítvány számára ajánlották fel. Ezzel egyidőben jelent meg a következő mini-albumuk is az "Everyday 4". A "Darling" szintén nagy siker volt, első helyet ért el számos jelentősebb ranglistán, olyanokon mint a Melon, Bugs, Olleh, Soribada, Genie, Naver, Daum, és a Monkey3.

Október 15-én egy balladával jelentkeztek, címe: "I Miss You". Ez egy új típusú albumon jelent meg, úgynevezett "smart-card" típusú albumon, mely új fajta lehetőségeket kínál okos telefonnal rendelkező rajongók részére. Ők voltak az első együttes akik ilyen fajta albumot jelentettek meg.

November 26-án jelent meg a "Best Album"[9] című válogatás lemezük Japánban.

2015–napjainkig: Hello Bubble, Ring My Bell[szerkesztés]

2015 május 12.-én álltak elő a "Hello Bubble"[10] című számmal, amely a Mise-en-scène hajápolási márkával történő együttműködés eredménye.

2015. július 6-án jelent meg második teljes albumuk a "Love" rajta a "Ring My Bell"[11] című dallal.

Diszkográfia[szerkesztés]

Stúdió albumok[szerkesztés]

Újra kiadott albumok[szerkesztés]

Kislemezek(EPs)[szerkesztés]

Válogatás albumok[szerkesztés]

Klipek[szerkesztés]

Year Klipek
2010 Tilt My Head / Kyaooddung (갸우뚱). YouTube
How About Me (나 어때). YouTube
Nothing Lasts Forever (잘해줘봐야). YouTube
2011 Twinkle Twinkle (반짝반짝). YouTube
Hug Me Once (한번만 안아줘). YouTube
Don't Flirt/Don't Let Your Eyes Wander (너 한눈 팔지마). YouTube
2012 Oh My God (오마이갓). YouTube
Don't Forget Me (나를 잊지마요). YouTube
2013 White Day (화이트데이). YouTube
Expectation (기대해). YouTube
Female President (여자 대통령). YouTube
Let's Go (렛츠 고). YouTube
2014 Something (썸씽). YouTube
Darling (달링). YouTube
I Miss You (보고싶어). YouTube
2015 Hello Bubble (헬로버블). YouTube
Ring My Bell (링마벨). YouTube

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]