Gaál Viktor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gaál Viktor
Született1979. július 29. (44 éves)
Budapest
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásaíró, forgatókönyvíró, pszichológus
IskoláiEötvös Loránd Tudományegyetem (–2006)
SablonWikidataSegítség

Gaál Viktor (Budapest, 1979. július 29. –) író, forgatókönyvíró, pszichológus.

Gaál Viktor 2001-től tagja a MENSA-nak. 2004-től rendszeresen jelennek meg regényei; a ’Varázserdő’-höz még Szepes Mária írt méltató előszót, a második kiadást és folytatást is kapott ’ARCHE – Boszorkányszerelem’ pedig alternatív körökben kult-státuszba emelkedett.

Viktor 2006-ban diplomázott az ELTE pszichológia szakán, majd öt évig Nagy-Britanniában dolgozott tanácsadó pszichológusként. Idővel a londoni magyarok pszichológusává vált, a ’6:3’ című újságban 2009-11 között saját pszichológiai rovatot is vezetett, ’Iránytű a Léleknek’ címmel. 2012-ben a honvágy (és a pocsék angol idő) miatt mégis visszaköltözött Budapestre, és megalapította a Serendo Consulting tanácsadó irodát, melynek fő profilja az egyéni és csoportos személyiségfejlesztés, terápia. Nevéhez fűződik a "RED módszer" (Radical Emotional Development) létrehozása, amely az érzelmi intelligencia gyors fejlesztését teszi lehetővé, és amely módszertan oktatására a RED Akadémia is létrejött.

Pszichológusi munkája mellett regényeket és forgatókönyveket ír, amelyekben elég erőteljesen szerepeltetve van a pszichológiai szemléletmód, olyan pszichológiai témák, mint az egzisztenciális krízis, transzcendens tudatállapotok, az emberi psziché mélyrétegeinek feltárása.

A londoni évek alatt ismerkedett meg a ’Hegylakó’ sorozat sztárjával, Adrian Paul színész-producerrel, akinek az ösztönzésére angol nyelvű forgatókönyveken kezdett dolgozni. Írói-forgatókönyvírói munkájára nagy hatással volt John Reid, Elton John managere, illetve Tamara Harvey rendezőnő, akivel Viktor három évig élt együtt.

Legújabb regényét, a ’Battleground ZERO’-t már angol nyelven írta, a megfilmesítés jogait a kanadai Filmblips produkciós iroda vette meg (Viktor Marcus Warren rendezővel együttműködve írt belőle forgatókönyvet). Jelenleg a Londonban élő Kiss Angéla írónővel egy közös regényen dolgozik, illetve Mester Tamás zeneszerző New Yorkban, 2013-ban bemutatásra kerülő ’Originum’ operájának dalszövegeit írja.

Regényei[szerkesztés]

Forgatókönyvei[szerkesztés]

Források[szerkesztés]