Futótűz (regény)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Futótűz
Futotuz.jpg
Szerző Suzanne Collins
Eredeti cím Catching Fire
Nyelv angol
Műfaj ifjúsági regény
Sorozat Az éhezők viadala-trilógia 2. kötete
Előző Az éhezők viadala
Következő A kiválasztott
Kapcsolódó film Az éhezők viadala: Futótűz (2013)
Kiadás
Kiadó Agave Könyvek
Kiadás dátuma 2010. november 23.
Fordító Totth Benedek
Oldalak száma 320
ISBN ISBN 9789639868977

A Futótűz Suzanne Collins amerikai írónő Az éhezők viadala-trilógiájának a második kötete. Először az amerikai Scholastic adta ki 2009-ben, a magyar nyelvű megjelenésre 2010. november 23-án került sor.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és a családjaik megmenekültek az éhezéstől. Ám a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a hosszú Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt. A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen. Snow elnök sosem habozott lesújtani az engedetlenekre, és most is ott csap le, ahol senki sem várja. Emberek halnak meg, családok lesznek földönfutók, Katniss és Peeta pedig újabb küzdelemre kényszerülnek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.

Hazai fogadtatás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Futótűz megismételte az első rész sikerét, az irodalmi portálok és a hazai blogszféra egyaránt dicsérő kritikákat közöltek róla.[1][2]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. Hanna: Suzanne Collins: Futótűz (magyar nyelven). Agave, 2010, ford.: Totth Benedek. SFMag. (Hozzáférés: 2010. december 22.)
  2. Connie21 blogger: Suzanne Collins: Futótűz (magyar nyelven). Agave, 2010, ford.: Totth Benedek. konyvmania.freeblog.hu. (Hozzáférés: 2010. december 22.)

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]