Frank Synott

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Frank Synott
Született1890. december 28.
Chatham
Elhunyt1945. október 12. (54 évesen)
Boston
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozásajégkorongozó
SablonWikidataSegítség
Szerzett érmek
 Amerikai Egyesült Államok színeiben
Jégkorong
Olimpiai játékok
ezüst
Antwerpen, 1920
Csapat
ezüst
Chamonix, 1924
Csapat
Világbajnokság
ezüst
1920, Antwerpen
csapat
ezüst
1924, Chamonix
csapat

Frank Allan "Red" Synnott ( Chatham, Új-Brunswick, Kanada, 1891. december 28.Boston, Massachusetts, 1945. október 12.) kanadai születésű amerikai jégkorongozó, kétszeres olimpiai ezüstérmes.

Tagja volt az amerikai férfi jégkorong-válogatottnak az 1920-as nyári olimpián, ahol a csapat ezüstérmes lett. Az elődöntőben 2–0-ra kaptak ki a kanadai férfi jégkorong-válogatott-tól (akik később megnyerték a tornát), ezért körmérkőzést játszottak az ezüstéremért, ahol előbb a svéd férfi jégkorong-válogatottat, majd a csehszlovák férfi jégkorong-válogatottat verték nagy arányban. Az 1924-es téli olimpián is részt vett az amerikai válogatottban. A csoportkörből óriási fölénnyel, kapott gól nélkül jutottak tovább a négyes döntőbe, ahol csak a kanadai válogatott tudta őket legyőzni, így ezüstérmesek lettek.

Harcolt az első világháborúban, mint tengerész az amerikaiak oldalán. 1918. szeptember 6-án lett amerikai állampolgár. Amatőr jégkorongozóként a Boston Maplesben, az Arena Hockey Clubban és a Boston AA-ban játszott. Mind amatőr csapat volt. Ezután bíró volt egyetemi jégkorongliga és amatőr szinteken. Élete nagy részét a Boston Herald újságnál dolgozta le, mint nyomdász.

Források[szerkesztés]