Facundo Arana

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Facundo Arana
Életrajzi adatok
Születési név Jose Facundo Torres de Terrada Arana Manchida
Buenos Aires,  Argentína
Született 1972. március 31. (42 éves)
Pályafutása
Aktív évek 1994 – napjainkig

Facundo Arana az IMDb-n

Jose Facundo Torres de Terrada Arana Manchida (Buenos Aires, 1972. március 31. –) argentin színész.

Élete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Facundo Arana nemesi családból származik, a szülei elit iskolába járatták Madridba. Apja ügyvéd volt. Vad természete már korán megmutatkozott, a kollégiumban késpárbajokat szervezett, ami miatt kis híján eltanácsolták. Egy ilyen párbaj nyomát sokáig az arcán viselte. 9 éves volt, amikor először meglovagolta a hullámokat.

Hivatásos katonának készült,[forrás?] de apja halála miatt álmán változtatni kényszerült. A munkát nem vette komolyan, a sebesség megszállottja lett. Motorcsónakázással is megpróbálkozott. 17 évesen, amikor nyirokmirigyrákban szenvedett, kemo- és sugárkezelésekre járt, de leküzdötte a halálos kórt. Később viccesen azt nyilatkozta, hogy a nagymamája fokhagymás krémlevese segített neki a gyógyulásban. Egy barátnője, Simona Estrada magával vitte egy forgatásra, de az arcát csúfító seb elriasztotta a producereket. Plasztikai beavatkozást hajtottak végre rajta, ami nem sikerült. Ezután hosszabb időre kórházba kényszerült.

A hosszú kórházi kezelés meghozta gyümölcsét és immár sima arccal léphetett a kamerák elé. Nyughatatlan természete miatt, miszerint sokszor fejjel ment a falnak, egy rendőr igazoltatta, ami tettlegességig fajult, ráadásul drogot és fegyvereket is találtak a kocsijában. Három év felfüggesztett lett az eredménye, a rendőr a mai napig kómában van. Sokadik meghallgatás után megkapta Ivo di Carlo szerepét, ezzel Argentína legnagyobb exportcikke lett. Izraelben megválasztották az ország legszexibb férfijának. Ekkor már négy éve járt kedvesével, Isabel Macedo színésznővel. Szabadidejében kedvencével sétál a tengerparton (pampa, a kuvasz) vagy meglovagolja a hullámokat. Miután 2006-ban szakítottak Isabellel, megismerkedett a modell-műsorvezető Maria Susini-val, akit 2012.december 20-án feleségül vett. 3 gyermekük van. Kislányuk, India 2008-ban, még iker fiaik, Yaco és Moro 2009-ben születtek.

Szerepei[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Fordítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Facundo Arana című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]