Fájl:Sunspot butterfly diagram.svg

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Eredeti fájl(SVG fájl, névlegesen 1 613 × 510 képpont, fájlméret: 489 KB)

Kép feldolgozása nyelven.

Összefoglaló

Leírás
English: Variation of the position and the area of sunspots.
Deutsch: Änderung der Lage und Größe der Sonnenflecken.
Dátum
Forrás Royal Observatory, Greenwich, data prepared on: http://solarscience.msfc.nasa.gov/greenwch
Szerző Con-struct
Más változatok
Other related versions:
Ezen fájl fordítása Ez az SVG-fájl beágyazott szöveget tartalmaz, amit könnyen magyarra lehetne fordítani a bármilyen megfelelő SVG- vagy szövegszerkesztővel, vagy az SVG-fordító eszközzel. További információkért lásd: SVG-fájlok fordítása.
A fájl SVG <switch> elemek segítségével van lefordítva. Minden fordítás egy fájlban van! További információ

A legtöbb Wikipédián a fájl a szokásos módon (a lang paraméter megadása nélkül) beilleszthető; az automatikusan az adott Wikipédia nyelvén fog megjelenni (ha le van fordítva arra a nyelvre), így például a magyar Wikipédián magyarul, ha van magyar fordítás. Ha az alapértelmezettől eltérő nyelven szeretnéd beilleszteni a fájlt, használd a lang paramétert a megfelelő nyelvkóddal, pl. [[File:Sunspot butterfly diagram.svg|lang=hu]] a magyar verzióhoz. Ne használd a paramétert szükségtelenül, mert megakadályozhatja egy később feltöltött fordítás megjelenését.

A fájl szöveges tartalmának lefordításához használhatod az SVG-fordító eszközt, vagy letöltheted a számítógépedre, hozzáadhatod a fordításodat a kedvenc eszközöddel, majd feltöltheted ugyanezen a néven. Segítséget kérhetsz Grafikai Laborban, ha nem vagy biztos, hogyan kell csinálni.

Generated with Wikimedia SVG Chart

Data format The source data of the chart is in the SVG image file in a clearly readable format. You see the original numbers inside of the SVG file in the form of a list such as this:
...
1995 10.06
1996 11.75
1997 12.45
...
Content of SVG To view the data download the SVG file itself. To do so right-click this link, and then choose the option to save: File:Sunspot butterfly diagram.svg. Launch any text editor. Open the downloaded SVG file with the text editor (usually; file menu, open). To see the list of data, search for the phrase id="graph1".
Edit SVG Please, do not use a special SVG editor such as Inkscape; the readability of the database would be destroyed. You can edit the SVG file with any text editor, for example; en: List of text editors. You can view the edited SVG file in various web browsers. As of 2011, all major desktop browsers, and many minor ones, have some level of SVG support. See: en: Scalable Vector Graphics#Support for SVG in web browsers. When satisfied with your edits, upload the edited SVG file with the link labeled "Upload a new version of this file".
 
W3C-validity not checked.
 
This chart was created with Wikimedia SVG Chart.
 
This chart uses embedded text/digits.
Code to generate SVG See: File talk:Sunspot butterfly diagram.svg. Documentation see: Wikimedia SVG Chart.

Use of the source data

Basis is the corrected real area of a whole sunspot. E.g. this on the 1960-01-01 a value of 350 millionths of the visible Sun's hemisphere.

The position is also corrected for a better illustration. The displayed 50% latitude is not 45 but 30. The equation is

0.00456273 * (2191.67 - (90 - Abs(lat))^1.7095) * IIf(lat < 0, -1, 1)

Licenc

Én, e mű szerzője a művemet az alábbi licencek alatt teszem közzé:
GNU head Ez a fájl szabadon másolható, terjeszthető és/vagy módosítható a GNU Szabad Dokumentációs Licenc feltételei alapján, az 1.2 vagy későbbi, a Free Software Foundation által publikált Nem Változtatható szakaszok, Címlapszövegek és Hátlapszövegek nélküli változat szerint. E licenc egy példánya a GNU Szabad Dokumentációs Licenc című fejezetben olvasható.
w:hu:Creative Commons
Nevezd meg! Így add tovább!
Ez a fájl a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported, 2.5 Általános, 2.0 Általános és 1.0 Általános licencek alapján használható fel.
A következőket teheted a művel:
  • megoszthatod – szabadon másolhatod, terjesztheted, bemutathatod és előadhatod a művet
  • feldolgozhatod – származékos műveket hozhatsz létre
Az alábbi feltételekkel:
  • Nevezd meg! – A szerzőt megfelelően fel kell tüntetned, hivatkozást kell létrehoznod a licencre és jelezned kell, ha a művön változtatást hajtottál végre. Ezt bármilyen észszerű módon megteheted, kivéve oly módon, ami azt sugallná hogy a jogosult támogat téged vagy a felhasználásod körülményeit.
  • Így add tovább! – Ha megváltoztatod, átalakítod, feldolgozod ezt a művet, a közreműködésedet csak az eredetivel megegyező vagy hasonló licenc alatt terjesztheted.
A mű a fenti licencek bármelyike szerint felhasználható.

Képaláírások

Adj meg egy egysoros magyarázatot arról, hogy mit mutat be ez a fájl

A fájl által ábrázolt elemek

mű tárgya

12. szeptember 2013

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2022. március 15., 02:12Bélyegkép a 2022. március 15., 02:12-kori változatról1 613 × 510 (489 KB)ManlleusFile uploaded using svgtranslate tool (https://svgtranslate.toolforge.org/). Added translation for ca.
2013. szeptember 13., 22:46Bélyegkép a 2013. szeptember 13., 22:46-kori változatról1 613 × 510 (523 KB)Con-struct2013-09-04

Az alábbi lap használja ezt a fájlt:

Globális fájlhasználat

A következő wikik használják ezt a fájlt:

Metaadatok