Fájl:Saint Anthony of Padua in Hajdudorog.JPG

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Eredeti fájl(1 981 × 3 135 képpont, fájlméret: 2,67 MB, MIME-típus: image/jpeg)

Összefoglaló

Leírás
English: The painting depicts Anthony of Padua in his Franciscan dress; handing over a piece of bread with his right to a woman. The woman is lying in hay, holding her newborn baby in her left hand. This scene represents both of Anthony's most popular titles: one is the protector of the pregnant women and other is the helper of the poor. In his left hand, the saint holds a book. The infant Jesus is sitting on the closed book with his hand in the teacher's pose. This refers to Anthony's exceptional skills in theology and preaching the word. On the lap of the infant Christ you can point out Anthony's most popular attribute: the white lily. The painting was ordered by István Gombos and his wife, Teréz Módán. It was painted in 1938 by a painter with the surname of Vidovich - this is what the signature says on the bottom of the picture. It can be found in the Greek Catholic Cathedral of Hajdúdorog, Hungary.
Magyar: A festmény Páduai Szent Antalt ábrázolja ferences csuhájában, amint egy darab kenyeret nyújt át jobbjával egy nőnek. A nő a földön fekszik, egy kupac szalmán; újszülött gyermekét baljában tartja. Ez a jelenet magában foglalja Szent Antal két legelterjedtebb tiszteleti formáját: egyrészt a terhes anyák védőszentje, másrészt a szegények megsegítője. Antal bal karjában egy zárt könyvet tart, amelyen a gyermek Jézus látható, kezét tanító pózban tartva. Ez Antal kivételes teológiai tudására és prédikátori képességére utal. A gyermek Krisztus ölében a szent leggyakoribb attribútuma látható: egy szál fehér liliom. A festményt Gombos istván és neje, Módán Teréz rendelte meg. 1938-ban festette meg egy magát Vidovich néven szignáló festő. A kép ma a hajdúdorogi görög katolikus székesegyházban látható.
Dátum
Forrás A feltöltő saját munkája
Szerző Janos Fejervari

Licenc

Én, e mű szerzője a művemet az alábbi licenc alatt teszem közzé:
w:hu:Creative Commons
Nevezd meg! Így add tovább!
Ez a fájl a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported licenc alapján használható fel.
A következőket teheted a művel:
  • megoszthatod – szabadon másolhatod, terjesztheted, bemutathatod és előadhatod a művet
  • feldolgozhatod – származékos műveket hozhatsz létre
Az alábbi feltételekkel:
  • Nevezd meg! – A szerzőt megfelelően fel kell tüntetned, hivatkozást kell létrehoznod a licencre és jelezned kell, ha a művön változtatást hajtottál végre. Ezt bármilyen észszerű módon megteheted, kivéve oly módon, ami azt sugallná hogy a jogosult támogat téged vagy a felhasználásod körülményeit.
  • Így add tovább! – Ha megváltoztatod, átalakítod, feldolgozod ezt a művet, a közreműködésedet csak az eredetivel megegyező vagy hasonló licenc alatt terjesztheted.

Képaláírások

Adj meg egy egysoros magyarázatot arról, hogy mit mutat be ez a fájl

A fájl által ábrázolt elemek

mű tárgya

27. november 2011

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2011. december 24., 23:44Bélyegkép a 2011. december 24., 23:44-kori változatról1 981 × 3 135 (2,67 MB)Jojojoe

Az alábbi lap használja ezt a fájlt:

Metaadatok