Eric Poulat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Eric Poulat
Személyes adatok
Teljes név Eric Poulat
Születési dátum 1963. szeptember 8.
Születési hely Bronban, Rhône-AlpesFranciaország
Magasság 185 cm
Testsúly 88 kg
Beszélt nyelvek francia
Egyéb foglalkozás számítógéptudós
Hazai szereplés
Évek Bajnokság Státusz
2008 I. Liga játékvezető
Nemzetközi szereplés
Évek Konföderáció Státusz
19992006. FIFA-tag játékvezető

Eric Poulat (Bronban, Rhône-Alpes, 1963. szeptember 8.) francia nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Egyéb foglalkozása informatikus.

Pályafutása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A játékvezetői vizsgát 1978-ban tette le, ezt követően különböző labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára ban lett a legmagasabb labdarúgó osztály játékvezetője. Vezetett bajnoki mérkőzéseinek száma: 48 A nemzeti játékvezetéstől a FIFA korhatárt betöltve 2008-ban vonult vissza.

Nemzeti kupamérkőzések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Vezetett Kupa-döntők száma: 3

Francia Kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Francia Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága szakmaunkájának elismeréseként három (1991, 2002, 2007) alkalommal kérte fel a nemzeti kupadöntő irányítására.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Francia Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 1999-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Az első nemzetközi válogatott mérkőzése 2001-ben, a LengyelországÖrményország találkozó volt. Több válogatott és nemzetközi klubmérkőzést vezetett. A nemzetközi játékvezetéstől 2006-ban vonult vissza.

Világbajnokság[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A 2006-os németországi világbajnokság előselejtezői során, a LitvániaSpanyolország (0:0), az OroszországLatvia (2:0) és OlaszországSzlovénia (1:0) találkozókat szolgálta játékvezetőként.

Németországban rendezték a XVIII., a 2006-os labdarúgó-világbajnokság döntő találkozóit, ahol a PortugáliaIrán (2:0) és a JapánBrazília (1:4) csoportselejtező mérkőzéseket vezette. Vezetett mérkőzéseinek száma: 2

Olimpia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Görögország fővárosában, Athénban rendezték a XXVIII., a 2004. évi nyári olimpiai játékokat, ahol kettő csoportmérkőzést, a Koreai KöztársaságMali (3:3) és az ArgentínaTunézia (2:0) valamint az egyik negyeddöntőt, az IrakParaguay (1:3) irányította. Vezetett mérkőzéseinek száma: 3

Nemzetközi kupamérkőzések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bajnokcsapatok Ligája[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A 2005/2006 idényben 7 találkozót irányított.

Szakmai sikerek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az IFFHS (Nemzetközi Futballtörténészek- és Statisztikusok Szövetsége) 1987-2011 évadokról tartott nemzetközi szavazásán 151, játékvezető besorolásával minden idők 139, legjobb bírójának rangsorolta, holtversenyben Felipe Ramos, Pedro Proença és Valenzano Ubaldo Aquino társaságában.

Magyar vonatkozás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2005-ben Palotai Károly, az egykori kiváló FIFA játékvezető az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA)-tól azt a megtisztelő feladatot kapta, hogy a Palermoban sorra kerülő OlaszországSzlovénia világbajnoki-selejtező mérkőzésen ellenőrizze Eric Poulat szakmai munkáját.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]