Dungeon Keeper 2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dungeon Keeper 2
FejlesztőBullfrog Productions
KiadóElectronic Arts
ProducerNick Goldsworthy
TervezőSean Cooper
ProgramozóAlex Peters
MűvészJohn Miles
ÍróZy Nicholson
Jon Weinbren
Gordon Davidson
ZeneszerzőMark Knight
SorozatDungeon Keeper
PlatformokWindows
Kiadási dátum
  • WW 1999. június 30.
Verzió1.7
Legfrissebb kiadás
Stabil1.7
Műfajvalós idejű stratégiai, istenszimulátor, menedzserjáték
Játékmódokegyjátékos, többjátékos
Korhatár PEGI: 12+
ESRB: M
USK-besorolásUSK 12
AdathordozóCD
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
SablonWikidataSegítség

A Dungeon Keeper 2 egy stratégiai játék, melyet a Bullfrog Productions fejlesztett és az Electronic Arts adott ki 1999 júniusában kizárólag Microsoft Windows platformra. Az első részen dolgozó Peter Molyneux már nem vett részt a folytatás munkálataiban, bár az előző részből származó ötletei itt is megjelennek. A fejlesztők már elkezdték a Dungeon Keeper 3 készítését, ami a War for the Overworld alcímet viselte volna, ám a kiadó Electronic Arts 2000 márciusában törölte a projektet.[1] Az elődhöz hasonlóan a játékos feladata most is egyfajta földalatti labirintusrendszer (dungeon) kiépítése és működtetése. A Dungeon Keeper 2 történetében központi szerep jut a portál kristályoknak (portal gem), amiket főként a játékos elpusztítására törő jólelkű hős lovagoktól lehet megszerezni, a huszadikat is összegyűjtve pedig megnyílik az út a felszínre és a világ leigázására.

A legjelentősebb különbség a két rész között a külsőségekben vehető észre, az előzőtől eltérően ugyanis már 3D-ben jelenik meg a játék, a spriteokat pedig 3D-s karaktermodellek váltották fel. A játékmenet nem sokban változott, egyes kialakítható helyiségek, a varázslatok és a szörnyek módosultak, illetve újabbak jelentek meg vagy a régebbiek tűntek el. Újításként bekerült a "My Pet Dungeon" játékmód is, ahol szabadon lehet építkezni és a hősök csak akkor tűnnek fel, ha a játékos úgy akarja.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Ernest W. Adams: Dungeon Keeper 3: War for the Overworld. PC Games That Weren’t, 2006. augusztus. [2008. június 17-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. január 23.)