Doc Hollywood

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Doc Hollywood
(Doc Hollywood)
1991-es amerikai film
RendezőMichael Caton-Jones
ProducerDeborah D. Johnson
Marc Merson
Neil Shulman B.
Susan Solt
Műfajromantikus vígjáték
ForgatókönyvíróNeil Shulman B.
Laurian Leggett
Jeffrey Price
Peter S. Seaman
Daniel Pyne
FőszerepbenMichael J. Fox
Julie Warner
Woody Harrelson
Bridget Fonda
ZeneCarter Burwell
OperatőrMichael Chapman
VágóPriscilla Nedd-Friendly
Gyártás
GyártóWarner Bros.
Ország USA
Nyelvangol
Forgatási helyszín
Játékidő104 perc
Forgalmazás
ForgalmazóWarner Bros.
Bemutató
  • 1991
  • 1991. október 10. (Németország)[1]
További információk
SablonWikidataSegítség

A Doc Hollywood (eredeti cím: Doc Hollywood) 1991-ben bemutatott amerikai romantikus vígjáték Michael J. Fox és Julie Warner főszereplésével.

Történet[szerkesztés]

Dr. Benjamin Stone, egy fiatal plasztikai sebész állást kap Los Angelesben egy elit klinikán. Autóval utazik, és útja során dugóba kerül, letér a főútról, majd eltéved, és egy isten háta mögötti helyen (Grady, Dél-Karolina), amikor tehenek kerülnek elé az országúton, letarolja a kocsijával egy ház éppen készítés alatt lévő kerítését. Büntetésből 64 óra közmunkára ítélik, amit a helyi kórházban kell letöltenie. Ben alig várja, hogy a kiszabott idő elteljen és elinduljon az új állásához, a helyiek azonban megkedvelik és nem akarják, hogy elmenjen. Közben Ben is megkedveli a sajátos hangulatú helyet, továbbá Lou-t, a mentőslányt, aki fülig szerelmes lett bele, de próbálja titkolni.

Ben is megszerette a lányt, ennek ellenére elutazik. Azonban nem sokkal indulás után az országúton megállítja egy helyi lakos, akinek a kocsijában éppen szül a felesége, így Ben segédkezik a farfekvéses baba megszületésénél, akit az ő tiszteletére a szülők Benjaminának neveznek el. Közben Ben kocsiját egy álmos kamionos totálkárosra töri. Ben ennek ellenére elutazik Los Angelesbe. Az elit klinikára csak azért veszi fel az igazgató, mert a Grady-ben dolgozó idős orvos ezt kérte tőle.

Ben pár nap múlva a lakása erkélyén ülve felhívja a meteorológiai szolgálatot, és meghallgatja a Grady-re vonatkozó időjárás-jelentést.

Majd hirtelen visszautazik Grady-be és megkeresi Lou-t.

Szereplők[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

Michael J. Fox ennek a filmnek a forgatásakor észlelte először komolyabban a Parkinson-kór tüneteit, mikor spontán remegtek az ujjai.[forrás?]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Internet Movie Database (angol nyelven). (Hozzáférés: 2017. április 14.)

További információk[szerkesztés]